Norgesferie:

Dette er de mest populære ladestasjonene i sommer

Her stopper vi helst for å lade på ferieturen.

Nebbenes er et populært sted å lade elbilen. Foto: Bjørn Eirik Loftås.
Nebbenes er et populært sted å lade elbilen. Foto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): - I tillegg til strøm ser elbilister på ferie etter boller, is og brus når de skal lade elbilen, sier nestleder Petter Haugneland i Elbilforeningen i en pressemelding.

De forventer rekordmange elbilister på ferietur med elbilen denne sommeren, og i disse dager starter utflukten for tusenvis av nordmenn.

En viktig del for mange elbilister på langtur er planleggingen av ladestopp. Elbilforeningen har analysert ladestatistikk fra fellesferien i fjor og funnet ut hvilke ladestasjoner som var mest populære.

- Gjør mer enn å lade

Steder med mange hurtigladere dominerer i oversikten. Det overrasker ikke Elbilforeningen:

- Flere ladere betyr mindre sannsynlighet for kø. Samtidig er det ofte et godt servicetilbud på slike steder. Bilen er jo ikke alene om å trenge påfyll, sier Haugneland.

Han oppfordrer elbilistene til å bruke ladestoppene til noe mer enn bare å lade:

- Det er lurt at hele familien tar seg en pause fra bilen når man uansett stopper for å lade. Da får man frisk luft, en matbit og man er mer opplagt når man igjen tar fatt på bilturen, sier han.

SLEEPING KIT: Xpeng G9 leveres med en smart overnattingsløsning for alle som bestiller bilen før 31. mars. I videoen får du se hvordan den fungerer! Vis mer

Disse ladestasjonene er mest populære

Oversikten til Elbilforeningen viser denne topp ti-lista:

  1. Fokserød ved Sandefjord (E18)
  2. Grenstøl ved avkjøringen til Tvedestrand (E18)
  3. Tønsberg, Shell Kjelleveien
  4. Bolleland ved Espa (E6)
  5. Svinesundparken ved avkjøringen til Halden (E6)
  6. Shell Berkåk, mellom Oppdal og Trondheim (E6)
  7. Alvdal, gjennom Østerdalen (RV3)
  8. Shell ved Mortensrud, rett utenfor Oslo (E6)
  9. Håneskrysset, nord for Kristiansand (E18)
  10. Nebbenes, nord for Oslo (E6)

NUMMER 2 PÅ LISTA: Ladestasjonen på E18 ved Tvedestrand var den nest mest besøkte ladestasjonen i fellesferien i fjor. Foto: Erik Lorentzen/Elbilforeningen
NUMMER 2 PÅ LISTA: Ladestasjonen på E18 ved Tvedestrand var den nest mest besøkte ladestasjonen i fellesferien i fjor. Foto: Erik Lorentzen/Elbilforeningen Vis mer

Nobil, den nasjonale databasen over ladestasjoner, opplyser at vi nå er i ferd med å runde 6800 hurtigladere i Norge. På kort tid har antallet hurtigladere per elbil falt fra 110 til under 100. Det gleder Elbilforeningen:

- Skal elbil bli for alle så trengs det flere hurtigladere. Elbilforeningen anslår at vi trenger 9000 hurtigladere i 2025, og med dette er vi på god vei, sier Haugneland.

Hva med ladekø?

Det mange sikkert lurer på, er hvor det kan bli ladekø i ferietrafikken:

- På de mest trafikkerte veistrekningene kan du risikere å havne i ladekø på de største utfartsdagene, men dekningen begynner å bli veldig god. Det er ingen grunn til å være nervøs før ferieturen, sier Haugneland.

Han legger til et godt råd til ferierende elbilister:

- Det er uansett lurest å lade når du kan. Ikke når du må, avslutter Haugneland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.