Kjøpe bruktbil

Dette er viktig for oss når vi skal velge bruktbil

Fargen på bilen er faktisk ikke veldig viktig, ifølge ny undersøkelse.

FRISKT: Kunne du tenke deg en eplegrønn bil neste gang du kjøper bruktbil? En ny undersøkelse viser at fargen spiller liten rolle for folk flest når de skal velge bil. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FRISKT: Kunne du tenke deg en eplegrønn bil neste gang du kjøper bruktbil? En ny undersøkelse viser at fargen spiller liten rolle for folk flest når de skal velge bil. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Ifølge OFV er svart den klart mest populære bilfargen i dag, etterfulgt av grå. De to står faktisk for nesten halvparten av den norske bilparken.

Når vi legger til at sølv er den tredje mest populære fargen, er det kanskje ikke så rart om vi sperrer opp øynene når en grønn, lilla eller knallgul vogn triller forbi oss.

Men hvor viktig er egentlig bilfargen når vi velger bruktbil? Ikke veldig viktig, ifølge en ny undersøkelse foretatt av Yougov - på oppdrag for forsikringsselskapet If. Faktisk er det bare 4 prosent som oppgir at de er særlig opptatt av fargen på bilen. Totalt deltok 1008 personer i undersøkelsen, 831 av dem eier bil allerede.

Dette er viktigst

Det desidert viktigste er prisen. 48 prosent av de spurte oppgir at prisen er én av de de tre viktigste faktorene når de skal kjøpe bruktbil. På de to neste plassene følger teknisk stand (46 prosent) og kilometerstand (34 prosent).

– Nordmenn vil ha mest mulig igjen for pengene. Forholdet mellom tilstanden bilen er i, hvor mange kilometer den har tilbakelagt og hva du må betale, er avgjørende for de fleste, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

27 prosent oppgir bilens historikk som en av de tre viktigste faktorene. Her kommer ting som service- og skadehistorikk, samt eierhistorikk inn. 19 prosent oppgir alder på bilen, mens 18 prosent er opptatt av merke og modell.

Det estetiske er mindre viktig

Det som kanskje kommer overraskende på noen, er at utseendet ikke virker å være så sentralt for de spurte i undersøkelsen.

Kun 5 prosent er spesielt opptatt av kosmetisk stand utvendig og innvendig, i tillegg til de fire prosentene som oppgir farge.

Hva med brukte elbiler?

Undersøkelsen fra YouGov skiller ikke på elbiler og diesel- og bensinbiler, og er derfor å regne som universell.

Å kjøpe brukt elbil kan i mange tilfeller faktisk være mindre risikofylt enn å kjøpe brukte diesel- eller bensinbiler, blant annet takket være færre mekaniske deler som kan gå i stykker.

Likevel er det en del ting du bør være obs på og fallgruver du må unngå, noe du kan lese mer om i denne artikkelen.

Dette er viktig for oss når vi skal velge bruktbil*

Pris48%
Teknisk stand46%
Hvor langt bilen er kjørt34%
Bilens historikk27%
Bilens alder19%
Merke og modell18%
Lite eller ingen rust15%
Praktiske egenskaper10%
Plass6%
Kosmetisk stand5%
Farge4%
Annet1%

* Respondentene kunne velge maks tre svar på en liste på 12 alternativer. Kilde: If

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.