Strømpriser

Dette kan bli maksprisen på strøm i EU

Så blir spørsmålet: Vil Norge følge etter?

DYRE KILOWATTIMER: Europa står midt i den største energikrisa i moderne tid. Nå vil EU ha pristak på strøm. Foto: Bjørn Eirik Loftås
DYRE KILOWATTIMER: Europa står midt i den største energikrisa i moderne tid. Nå vil EU ha pristak på strøm. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

EU-kommisjonen vil anbefale et pristak på strøm som ikke produseres med gass, skriver to medier rett før kommisjonens leder legger fram sin plan.

To kroner

Forslaget går ut på å sette en makspris på 200 euro per megawattime – eller rundt 2 kroner per kilowattime, skriver E24 og viser til Bloomberg og Financial Times. De viser på sin side til kilder kjent med situasjonen og til et foreløpig dokument.

Det eventuelle pristaket skal ifølge forslaget bare gjelde for strøm som ikke er produsert med gass.

Nyheten kommer rett for kommisjonsleder Ursula von der Leyen skal holde en pressekonferanse om energi tidlig onsdag ettermiddag. Det skjer to dager før EUs energiministre møtes for å diskutere kraftmarkedet.

EU-toppen har tidligere sagt at kommisjonen jobber med en «strukturell reform» og vurderer å gripe inn i energimarkedet.

Støre: - Kan ikke lukke døren

I forbindelse med diskusjonene rundt den svært vanskelige energisituasjonen i Europa, uttalte statsminister Jonas Gahr Støre til NTB at Norge ikke vil lukke døren for noen av forslagene.

– Dette arbeidet pågår nå, og det konkrete innholdet i forslagene er ikke kjent ennå. Derfor har jeg sagt at vi på nåværende tidspunkt ikke kan lukke døren for noen av de løsningene EU drøfter, før vi ser helheten, og det konkrete innholdet i forslagene, sier statsministeren til NTB.

Hittil i år har staten dekket 80 prosent av den gjennomsnittlige månedsprisen over 70 øre per kWh til norske privathusholdninger. Fra månedsskiftet dekkes 90 prosent av denne kostnaden. Støtten er begrenset til et forbruk på 5.000 kWh i måneden.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.