Polestar 3

Dette vet vi om svenskenes nye SUV

Vil ta opp kampen med Audi e-tron og Jaguar I-Pace.

Ryktene svirrer og mange venter i spenning. Polestar 3 blir en SUV som trolig vil falle i smak hos elbil-interesserte nordmenn. Bilen er estimert å rulle ut på norske veier i 2022. Foto: Polestar.
Ryktene svirrer og mange venter i spenning. Polestar 3 blir en SUV som trolig vil falle i smak hos elbil-interesserte nordmenn. Bilen er estimert å rulle ut på norske veier i 2022. Foto: Polestar. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få gunstige fordeler ved å melde deg inn i Elbil24 PRO!

(Elbil24): Den etterlengtede elbilen Polestar 2 har nettopp kommet til Norge og leveres i disse dager til kundene på reservasjonslisten.

Elbil24 har kjørt og testet bilen - laget av Volvos datterselskap Polestar og produsert i Kina.

Vi ble såpass imponert at vi stiller spørsmål om Polestar 2 er det beste bilkjøpet som finnes nå:

«Per i dag finnes det ingen elbil på markedet som kan tilby en tilsvarende og komplett pakke av pris, plass, ytelse og opplevd kvalitetsfølelse», skriver vår redaksjonssjef Fred Magne Skillebæk i denne artikkelen.

Større og dyrere

Men hva med etterfølgeren? Polestar slår seg naturligvis ikke til ro med å ha produsert Polestar 2, og er for lengst godt i gang med planleggingen av den neste bilen i rekken.

Bilen blir en helelektrisk SUV og får navnet Polestar 3. Den er ventet å være klar for levering i 2022.

Elbil24 har snakket med kommunikasjonssjef for Polestar Europa, Brent Ellis. Han er ordknapp og sier at de egentlig ikke uttaler seg om detaljene i Polestar 3, men letter allikevel litt på sløret.

- Polestar 3 blir en aerodynamisk elektrisk SUV, med størrelse og pris i sjiktet mellom Polestar 1 og Polestar 2, sier Ellis til Elbil24.

Når kan vi vente å se bilen på norske veier?

- 2022 er et godt tidsestimat, svarer Ellis.

Ypper til kamp

Polestar 3 blir altså større og dyrere enn 2-eren og er ventet å bli en direkte konkurrent til 2020s salgsvinner i Norge - Audi e-tron.

Det betyr at Polestar 3 også vil kjempe om kundene med Jaguar I-Pace og trolig også Tesla Model Y.

Sistnevnte skal i produksjon i 2021 og er ventet å bli priset til henholvdsvis 534.900 kroner for Long Range og 589.900 kroner for Performance.

Samtidig vil Polestar 3 legge seg på en størrelse i sjiktet mellom Tesla Model S og Tesla Model X. Auto Express skriver at Polestar 3 vil se ut som en større Polestar 2, men med en mer coupé-lignende siluett.

Dette kan minne om BMW X6 og Jaguar I-Pace.

Mindre enn XC90

Polestar 3 vil bruke Volvo og Polestars større SPA2-plattform, som igjen vil bli benyttet på neste generasjon Volvo XC90.

Den er ventet å komme på markedet samtidig som Polestar 3, men der Polestar 3 vil være en mer sporty bil, vil XC90 være større og mer tilrettelagt som familiebil.

Polestar 3 vil hente inspirasjon fra Polestar Precept-konseptet, som viser elementer i designretningen til kommende modeller. Det forteller Polestars designsjef Max Missoni til Auto Express.

- Den enste bilen Polestar lanserer, blir Polestar 3. Den blir en høy-ytelses SUV og en bil som får litt annerledes utseende, men jeg vil si at Precept fungerer som en forløper til designspråket du vil se i den bilen, sier Missoni.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.