Vaske bilen:

Disse bileierne er sløvest

Hvor flink er du til å vaske og vedlikeholde bilen, på en skala fra én til ti? Nettopp det ble respondantene spurt om i en svensk undersøkelse.

Disse bileierne er sløvest
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Hvilke vaner vi har med tanke på å vaske bilen er høyst varierende. Mens enkelte vasker bilen opptil flere ganger i uka, er det andre som stoler på at litt regn av og til gjør jobben.

Kantar Sifos webpanel i Sverige har på oppdrag fra Kvdbil gitt seg selv karakter fra 1–10 med tanke på hvor gode de er på bilvask, service og annet vedlikehold på bilen.

Disse enkle tipsene gjør at du unngår uhell i bilvaskemaskinen. Vis mer

Alt i alt er det 49 prosent av svenskene som gir seg selv minst åtte av ti poeng akkurat der. De eldre virker å ta bedre vare på bilen enn de yngre – i aldersgruppen 56–79 år er det 62 prosent som gir seg selv god karakter, mot bare 39 prosent i aldersgruppen 17–34 år.

Om det skyldes at de faktisk er flinkere til å vedlikeholde bilen, eller om de bare skryter mer av seg selv vites ikke, men det er Audi-eiere som topper lista, der 67 prosent mener de fortjener en åtter eller bedre på poengskalaen.

Dernest følger Volvo og BMW, med henholdsvis 57 og 56 prosent.

Toyota-eiere gir ikke seg selv så gode skussmål, og havner nederst av de 15 merkene med 35 prosent. Mercedes og Renault-eiere deler plassen foran, på 39 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.