Bilskilt for elbiler

Disse skiltene går mot slutten - nå rulles etterfølgeren ut

Flere elbiler har allerede blitt registrert med de nye skiltene.

EE-skiltene går mot slutten. Arvtageren er allerede registrert på enkelte biler i Norge. Foto: Bjørn Eirik Loftås.
EE-skiltene går mot slutten. Arvtageren er allerede registrert på enkelte biler i Norge. Foto: Bjørn Eirik Loftås. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): EE har vært den gjeldende bokstavkombinasjonen på norske bilskilter en god stund, og tilbake i oktober skrev Elbil24 om at EE 70000 ble rundet.

Den gang var det om lag 43.000 ledige skiltnumre i EE-serien.

Seks uker senere er det kun drøye 18.000 EE-skilter tilgjengelig. Samtidig er de første EF-skiltene tatt i bruk og registrert på norske elbiler. Det viser Elbilstatistikk.no.

Nummer 8 i rekken

Dermed teller vi nå totalt åtte bokstavkombinasjoner forbeholdt elbiler. EF er den åttende i rekken etter EL, EK, EV, EB, EC, ED og EE.

At EF rulles ut før det er helt tomt for EE-skilter, er ingen overraskelse ifølge Statens vegvesen. I oktober sa vegvesenet følgende til Elbil24:

- Bilforhandlerne sitter på egne lagre med skilt og bestiller opp etter behov. Derfor vil det sannsynligvis komme EF-biler ut på vegen før samtlige EE-skilt er brukt opp hos alle forhandlerne.

  • Har du sett denne?
I denne videoen sjekker vi avviket på speedometeret i vår bil – det kan du enkelt gjøre med din også. Video: Pål Joakim Pollen / Elbil24 Vis mer

Tar fra Oslo

Tidligere var EF-serien registrert på Oslo og forbeholdt biler som skulle registreres her, men det er nå endret.

I utgangspunktet bestemmer nemlig bokstavene i bilskiltet den geografiske tilhørigheten. For eksempel er SX Bergen, mens ZE er Tromsø.

I dag står man friere til å velge en bokstavkombinasjon man selv liker. ZZ er for eksempel populært. I tillegg har det blitt vanligere med personlige bilskilt.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.