Nye CarPlay:

Disse to blir først

Snart kommer de første bilene med Apples utvidede CarPlay-løsning.

Slik vil nye CarPlay ser ut i en Porsche. Foto: Apple/Porsche
Slik vil nye CarPlay ser ut i en Porsche. Foto: Apple/Porsche Vis mer
Publisert

(Elbil24): Allerede på Apples utviklerkonferanse sommeren 2022, viste selskapet frem den neste generasjonen CarPlay.

CarPlay er Apples funksjon for å gjøre det slik at du kan få vist deler av iPhone-innholdet ditt direkte på infotainment-skjermen i bilen.

Ny utgave tar over alt

Nå kan selskapet avsløre at det er Porsche og Aston Martin som blir de to første bilmerkene med den nye utgaven av CarPlay, melder Car&Driver.

Det spesielle med den oppgraderte utgaven er at den tar over samtlige skjermer i bilen, og ikke bare infotainment-skjermen.

Slik ser CarPlay ut i en bil fra Aston Martin. Foto: Apple/Aston Martin
Slik ser CarPlay ut i en bil fra Aston Martin. Foto: Apple/Aston Martin Vis mer

I tillegg får CarPlay da tilgang på bilens egne funksjoner, som klimaanlegg, setevarme og den slags. Til nå har man gjerne vært nødt til å trykke seg ut av CarPlay for å få tilgang til bilens egne funksjoner.

Mens Porsche ikke deler noen konkrete planer om hvilken modell som vil bli først ute med nye CarPlay, skal løsningen bli å finne i Aston Martins 2024-modeller, som DB12.

Flere på laget, men ikke alle

Apple har tidligere meldt at flere bilprodusenter går med planer om å implementere den nye CarPlay-løsningen i bilene sine.

Bilmerker som er nevnt er blant annet Audi, Ford, Honda, Jaguar, Mercedes-Benz, Nissan, Polestar, Renault og Volvo.

For kort tid siden ble det imidlertid klart at General Motors går motsatt vei, og kaster ut både CarPlay og Android Auto fra sine biler.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.