Glatt føre:

Dobling i antall redningsoppdrag

Januar ble en travel måned for bilbergere.

Glatte veier på vinterstid gjør det travelt hos forsikringsselskapene. Foto: Fremtind
Glatte veier på vinterstid gjør det travelt hos forsikringsselskapene. Foto: Fremtind Vis mer
Publisert

(Elbil24): Særlig den første helga i januar betegnes som «helt ekstrem» når forsikringsselskapet Fremtind oppsummerer årets første måned.

Lørdag 6. januar viste nemlig deres tall at antallet henvendelser var langt høyere enn normalt:

– Vaktsentralen mottok fem ganger så mange henvendelser som på en gjennomsnittlig vinterlørdag. Starthjelp og fastkjøringer var aller største problem for bilistene, opplyser skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i en pressemelding. 

For januar totalt registrerte selskapet dobbelt så mange redningsoppdrag som samme måned året før.

FERIEPROBLEM: Med fullastet feriebil er problemet med å komme seg opp den siste bratte og glatte bakken aller størst. Men, med dette tipset vil du mest sannsynlig alltid komme deg hele veien opp. Video: Rune Korsvoll. Vis mer

7 av 10 har mistet kontrollen

I en spørreunderesøkelse utført av Respons analyse for Fremtind, svarer 71 prosent at de har mistet kontrollen på bilen én eller flere ganger på vinterføre.

Verst er det i Trøndelag, der andelen er på hele 84 prosent.

Kan føre til avkortning

Selskapet minner om at det er sjåførens ansvar at bilen har tilstrekkelig veigrep, og at mangel på det kan føre til ulykker og anmeldelse fra politiet.

Dersom forsikringsselskapet mener at du har opptrådt grovt uaktsomt, kan det igjen føre til redusert erstatning dersom du er skyld i et trafikkuhell.

– Er du i tvil om det er lurt å kjøre, bør du la bilen stå, råder skadeforebyggeren. 

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.