Trafikkulykker

Dødsulykker i trafikken: 2021 ser ut til å bli historisk

Laveste tallet noensinne, men fortsatt dør for mange, slår Trygg Trafikk fast.

FÆRRE TRAFIKKDREPTE: For ti år siden døde tre ganger så mange på veiene som i 2021. Illustrasjonsfoto: Volvo
FÆRRE TRAFIKKDREPTE: For ti år siden døde tre ganger så mange på veiene som i 2021. Illustrasjonsfoto: Volvo Vis mer
Publisert

(Elbil24): Til sammen har 80 personer mistet livet i trafikken på norske veier hittil i år. Det er tre færre enn til samme tid i fjor og det laveste tallet noensinne.

I november mistet fire personer mistet livet, tre færre enn i samme måned i fjor. Norge har heller aldri før hatt så lave dødstall i novembertrafikken, viser tall fra Trygg Trafikk og Statens vegvesen.

De døde i november i år var tre bilførere og en motorsyklist.

For 10 år siden døde tre ganger så mange på veiene. 13 personer omkom i november 2011. Totalt det året omkom 169 personer, om lag dobbelt så mange som prognosen for 2021.

– Årsaken til nedgangen vet vi ikke noe om, men vi vet at det dessverre fremdeles er for mange menneskeliv som går tapt i trafikken, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

Nedgang i tre fylker

Fylkene med nedgang så langt i år er Vestfold og Telemark, Oslo og Nordland. I Vestfold og Telemark har fem personer omkommet i trafikken hittil i år, mens det i fjor på samme tidspunkt var tolv.

I Nordland er tilsvarende tall tre i år mot åtte i fjor, og i Oslo har én person omkommet i år mot fem i fjor.

I Viken har 21 personer mistet livet i trafikken så langt i år, to flere enn til samme tid i fjor.

Oppmerksomhet

Guro Ranes i Statens vegvesen slår et slag for oppmerksomhet i trafikken når vi nå går inn i en travel førjulstid.

– Det har vært mye snakk om bruk av mobiltelefon mens man kjører den siste tiden. Men det er bare en av alle de små oppmerksomhetstyvene som tar vår oppmerksomhet i trafikken. Vi dagdrømmer, spiser, bytter radiokanal, sminker oss og leser kart, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.