Formel E:

Dramatisk avslutning på Formel E-sesongen

Formelen for å vinne er i det minste å fullføre. Det var det ikke alle som gjorde.

SESONGAVSLUTNING: I sesongens siste løp ble det dramatisk for de fem sjåførene som kjempet om tittelen. Fire av dem røk ut.
SESONGAVSLUTNING: I sesongens siste løp ble det dramatisk for de fem sjåførene som kjempet om tittelen. Fire av dem røk ut. Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Det ble en dramatisk avslutningen på årets sesong i Formel E, som fant sted på den nedlagt flyplassen, Tempelhof, i Berlin i helgen. Spenningen før løpet kunne knapt vårt større, for minst fem førere var innen rekkevidde for etter løpet å kunne kalle seg verdensmester i Formel E.

Da løpet, som varer 45 minutter pluss en runde var over, var det Mercedes-EQ føreren Nyck De Vries som kunne hoppe opp på det øverste trinnet av pallen.

Men det var vel så mye andres uhell som gjorde at han fikk en enkel vei til mesterskapstittelen, for De Vries vant ikke løpet, men med nok poeng fra tidligere i serien var han heller ikke avhengig av det.

Dramatisk avslutning på Formel E-sesongen

Må fullføre

Det er et ordtak som på engelsk heter «to finish first, you first have to finish». For å kunne vinne må du i det minste fullføre. Og det var her spenningen oppstod. For ikke alle kom seg avgårde i det starten gikk. Jaguar-fører Mitch Evans kom seg aldri ut av startblokka, men ble stående igjen. Bakfra kom Rokit Venturi-fører Edoardo Mortara i godt skyv og feide rett inn i stillestående Evans.

Dermed var to av utfordrerne til tittelen ute av løpet allerede før de hadde kommet igang.

Mortara måtte inn til legesjekk, men begge ble ansett som skadefrie etter hendelsen.

Løpet ble deretter stoppet, med bilene inn i pitlane etter sikkerhetsbilen. Her ble de stående på rekke og rad til banen var ryddet for vrakdeler, og løpet igjen kunne starte bak sikkerhetsbilen igjen.

Det skulle ikke ta mer enn et par runder før BMW-fører Jake Dennis, som startet i tredje posisjon, låste bakhjulene for en sving. I ettertid er dette avdekket som en feil i regenereringen, som dermed låste bakhjulene da han gikk av gasspedalen. Dennis klarte ikke rette den påfølgende sladden uten å smelle sidelengs inn i den ene veggen. Dermed var også han ute av kampen om tittelen.

Mer trøbbel

Senere i løpet havnet den regjerende mesteren, Antonio Felix da Costa fra DS Techeetah i duell med Audis Luca di Grassi, en duell som sendte da Costa i veggen. Han var den fjerde reelle utfordreren til mesterskapstittelen som kjørte seg selv ut av kampen, så nå var det bare for de Vries å fullføre, så var mesterskapet avgjort. Så sagt, så gjort.

Nyck de Vries tok ingen sjanser, og havnet til slutt på en åttende plass i løpet, mens hans teamkompis i Mercedes-EQ, Stoffel Vandoome, kjørte inn til en tredjeplass. Mercedes-EQ sanket dermed nok poeng i dette løpet til å sikre seg fabrikkmesterskapet, foran Jaguar Racing og DS Techeetah.

Bak sesongvinner Nyck de Vries kom Edoardo Mortara på andre plass for sesongen, mens Jake Dennis fra BMW i Andretti Motorsport tok tredeplassen i sesongmesterskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.