Mobilbruk:

Dro inn en halv million kroner på én formiddag

Hele 55 førere ble tatt i mobil-kontroll i Moss.

Elbil24's Fred Magne Skillebæk møter Tommy Wahlstrøm fra Vi Bilägare. Tema: Pling-pling i nye biler. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Onsdag formiddag hadde politiet kontroll i Vogts gate i Moss sentrum. Der ble hele 55 bilførere bøtelagt for å bruke mobiltelefon under kjøring, melder Moss Avis (krever abonnement).

Fra 1. februar i år ble forelegget for å bruke mobiltelefon økt fra 7450 kroner til 9700 kroner. Altså ble statskassa 533.500 kroner rikere i løpet av denne formiddagen.

– I tillegg ble en person anmeldt, sikkert fordi de nektet å godta boten, forteller oppdragsleder Jon Erik Nygård i Øst politidistrikt til avisen.

Kan gi opptil seks prikker

Ikke bare er det kostbart å bli tatt for å bruke mobiltelefonen i bil. Forseelsen gir også tre prikker på førerkortet, og da seks prikker om du har hatt sertifikatet i mindre enn to sammenhengende år – den såkalte prøveperioden.

Får man åtte slike prikker i løpet av tre år, ryker førerkortet. Er du usikker på hvordan du ligger an, er det mulig å sjekke hvor mange prikker du har på førerkortet.

Færre bruker mobilen

Ferske tall gjengitt av Romerikes blad (krever abonnement) viser at nordmenn generelt har blitt flinkere til å la mobilen ligge.

Fra januar til september har politiet i Øst politidistrikt tatt 804 førere for mobilbruk, mens tallet det tilsvarende tidsrommet i fjor var 1344. Det utgjør en nedgang på drøye 40 prosent.

Om nedgangen skyldes at bota har blitt dyrere eller at bilparken har blitt mer moderne med tanke på handsfree-løsninger og den slags får være et åpent spørsmål.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.