Voyah Dreamer:

Drømmebilen kommer i år

Vi traff plutselig på en Voyah Dreamer på norske prøveskilt. Det kan være at den blir i salg allerede i år.

LUKSUS-BUSS: Voyah Dreamer er en luksuriøs flerbruksbil. Foto: Fred Magne Skillebæk
LUKSUS-BUSS: Voyah Dreamer er en luksuriøs flerbruksbil. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

En lørdag ettermiddag kjører vi fra Oslo og nordover. Etter en stund tar vi igjen en bil vi ikke drar kjensel på med det første, men så går det opp for oss. Det er jo en Voyah Dreamer, en bil vi skrev om allerede i august i fjor.

Voyah Dreamer er en fullblods MPV, og sies å være den raskeste flerbruksbilen som er produsert.

Vi tok igjen bilen et stykke før Kløfta. Da lå den i høyre fil og holdt knapt 75 km/t. Rekkeviddeangst, tenkte vi og svingte av ved Kløfta, og jo da. Der kom den etter, med retning hurtigladerne ved Burger King. Her er det en rekke forskjellige ladeselskaper som har satt opp hurtigladere, deriblant Mer, Recharge, Tesla og Nio. Disse valgte Nio-laderne.

Som elbil-eiere ofte gjør, stod også de to som var med i Dreamer utenfor bilen og tittet ned i hver sin mobiltelefon i et forsøk på å få startet ladingen. I mellomtiden tok undertegnede noen bilder av bilen – uten å forstyrre – men gikk etter hvert bort. Kanskje jeg kunne hjelpe?

Drømmebilen kommer i år

Bilen hadde norske prøveskilter, og var åpenbart ute på test, for i bilen var det også festet et par-tre kameraer som var rettet hit og dit.

De to karene var vennligheten selv, noe som ikke er en selvfølge. For vi treffer rett som det er på test-team ute ved laderne, men de fleste ønsker verken å vise frem eller snakke.

Vi strakk ikke strikken her heller, men de fortalte at bilen ville få en rekkevidde på over 50 mil, og at de var ute for å gjøre en rekke tester på vegne av produsenten. Den mest snakkesalige av de to fortalte at han hadde sett meg før, og at han den gang var ute og testet en Xpeng G9.

  • Har du sett denne?
Her er bilene Skoda planlegger å lansere frem mot 2026. Vis mer

Ryktene sier...

Som vi har omtalt tidligere, så er Dreamer en MPV på hele 5,3 meter. Den gjør likevel ikke så mye ut av seg, ettersom den ikke er så høy. Innvendig kan den fås både som 7-seter, med 2+3+2 seter, eller en 6-seter som har tre rader med to frittstående seter i hver rad. I siste tilfellet vil alle seter ha både varme og kjøling.

Ryktene sier at alle de fire fremste også skal ha massasje.

Drømmebilen kommer i år

Foruten opplevd kvalitetsfølelse, og det luksurøse interiøret, er det likevel drivverket som imponerer mest. For bilen skal få opp mot 684 hestekrefter fra de to elmotorene. To elmotorer betyr firehjulsdrift, og ytelsene skal gi den en sprint til 100 km/t på bare 5,9 sekunder.

Jeg minner om en bil som ligner en VW Transporter, og da er dette ytelser man tidligere bare har kunnet drømme om.

Topphastigheten er derimot begrenset for at det ikke skal bli farlig å kjøre med. Den er satt til 200 km/t, men det er nok på denne type bil.

Batteriet i bilen er oppgitt å være 108,7 kWh, og vi regner med dette er brutto. Etter den kinesiske målenormen CLTC skal dette være nok til 600 kilometers rekkevidde. Etter den europeiske WLTP-normen vil dette havne et sted rett over 50 mil, tipper vi.

Prisene er det vanskelig å si noe om, men en svært godt utstyrt bil med en så stor batteripakke og tilhørende motorisering vil naturlig nok havne et sted over 650.000 kroner. Spesielt nå, som vi også har fått moms og vektavgift.

Men, ryktene sier også at bile skal komme på markedet i år, så har du lyst på en lynrask MPV er det bare å taste kode og klar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.