Dropper en rekke modeller i Norge

Mercedes-Benz Norge melder at de vil kutte ut en rekke modeller allerede i år. Årsaken er fullt fokus på elektrisitet.

EL FOR ALLE PENGA: Mer enn åtte av ti nyregistrerte biler fra Mercedes-Benz var helelektriske i 2022. Foto: Bjørn Eirik Loftås
EL FOR ALLE PENGA: Mer enn åtte av ti nyregistrerte biler fra Mercedes-Benz var helelektriske i 2022. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det vakte stor oppsikt da Mercedes-Benz i fjor annonserte at de ville bli et rent elbil-merke, og i dag kom nyheten om at de allerede i inneværende år vil kutte en rekke modeller fra det norske markedet.

I en pressemelding fra den norske importøren Bertel O. Steen kommer det fram at de i år vil kutte ut kompaktmodellene A- og B-klasse, GLA, GLB og CLA, samt de større C- og E-klasse.

- Mercedes-Benz satser for alvor på fremtiden og fremskynder målet med å bli helelektrisk, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge.

Nesten bare elbiler

Selskapet har de siste par årene kommet med en rekke elbiler til markedet. EQC er den som har solgt best i Norge så langt, mens EQS byr på markedets beste rekkevidde, med inntil 780 kilometer. For øvrig er de aktuelle med EQA, EQB, EQE og EQV.

Flere andre nyheter er annonsert, blant annet kommer EQE SUV og EQS SUV til landet i nær framtid. Særlig førstnevnte er en modell selskapet håper skal slå godt an i Norge.

- Med bakgrunn i målsettingen om elektrifisering fra fabrikkens side er det naturlig at vi i Norge nå akselererer ambisjonene ettersom vi har et marked som gjør det mulig, sier Myhre.

Elbilandelen fra Mercedes-Benz var på 64 prosent i 2021, og i fjor økte den til 82 prosent. Ingenting tyder på at elbilandelen krymper i 2023.

Fortsatt litt fossilt å få

Helt slutt på fossile biler i utvalget, blir det imidlertid ikke ennå. For det er fortsatt enkelte som ikke er klare for en overgang, ifølge Myhre.

- Dette gjelder særlig de som ønsker en viss størrelse på bil, og som bruker den over lengre strekninger hvor ladenettverket fremdeles ikke er tilstrekkelig. Derfor viderefører vi for eksempel GLC SUV som nå lanseres som ladbar hybrid med elektrisk rekkevidde på hele 130 km, avslutter han.

Fra 2025 vil alle nye kjøretøyarkitekturer fra Mercedes-Benz være elektriske. Selskapet er blant dem som har stort fokus på forbruk og rekkevidde, blant annet gjennom nevnte EQS - men også konsepter som EQXX.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.