Flippe bil:

- Du får aldri kjøpe en Rolls-Royce igjen

Den første elbilen til Rolls-Royce er så populær at kundene står i kø. RR-sjefen har en klar melding til de som kjøper Spectre for å tjene penger på videresalg.

I KØ: Etter 118 år med store bensinmotorer er Rolls-Royce klar med sin første elbil. Spectre vil koste mellom fire og fem millioner kroner, men kundene står i kø. Foto: Rolls-Royce
I KØ: Etter 118 år med store bensinmotorer er Rolls-Royce klar med sin første elbil. Spectre vil koste mellom fire og fem millioner kroner, men kundene står i kø. Foto: Rolls-Royce Vis mer
Publisert

(Elbil24.no): Rolls-Royce er den første produsenten av ultra-luksus-biler som kommer med en ren elbil.

Det er tydeligvis ikke noe dårlig valg, for allerede før den første bilen er på gata, står kundene i kø for å få kjøpt Spectre, som bilen heter.

Dette til tross for at prisen er skyhøy og rekkevidden ikke all verden å skryte av.

Nå kommer Rolls-Royce-sjef Torsten Müller-Ötvös med en klar beskjed til de som har klart å få en plass i køen og planlegger å selge bilen videre for å tjene penger på den:

- Dere vil umiddelbart bli satt på en svarteliste, og det er det – dere vil aldri noen gang få sjansen til å kjøpe en bil av oss igjen, sier Müller-Ötvös i et intervju med Car Dealer Magazine.

4,5 millioner kroner

Han forteller videre at de som ønsker seg en Spectre, må igjennom en nøye vurdering av Rolls-Royce før de får lov til å kjøpe.

Over 40 prosent av dem som foreløpig har sluppet igjennom nåløyet er nye kunder hos Rolls-Royce, ifølge Müller-Ötvös.

LUKSUS: En stjernehimmel av LED-lyser en av tingene Spectre kan by på. Også grillen er opplyst av 22 LED-punkter. Foto: Rolls-Royce
LUKSUS: En stjernehimmel av LED-lyser en av tingene Spectre kan by på. Også grillen er opplyst av 22 LED-punkter. Foto: Rolls-Royce Vis mer

De første kundene får levert sin bil i løpet av høsten. Prisen er rundt 350.000 pund, eller 400.000 euro.

Hva Spectre vil koste dersom den kommer til Norge, er kanskje ikke så viktig, men det er blir antagelig rundt 4,5 millioner kroner.

Det skremmer tydeligvis ingen av kundene. Etterspørselen er altså langt større enn det fabrikken hadde sett for seg. Allerede før bilen er kommet på veien, planlegges det for økt produksjon.

  • Apropos luksuriøse elbiler. Har du sett denne nykommeren?

Rekkevidden ikke all verden

Batteriet i bilen er på rundt 100 kWt, veier 700 kilo og skal kunne gi en rekkevidde på rundt 520 kilometer - i beste fall.

Vinterstid ender det trolig med 350 kilometer. Det er med andre ord ikke all verdens rekkevidde du får for 4,5 millioner kroner.

Motoren er på 585 hester og skal klare å ta bilen fra 0-100 km/t på 4,5 sekunder. Ganske bra for en bil som veier nesten tre tonn.

SVARTELISTET: - Kjøper du en Rolls-Royce Spectre for å tjene penger på videresalg, får du aldri kjøpe en slik bil igjen, sier RR-sjefen.
SVARTELISTET: - Kjøper du en Rolls-Royce Spectre for å tjene penger på videresalg, får du aldri kjøpe en slik bil igjen, sier RR-sjefen. Vis mer

Spectre er den første, men ikke den siste, elbilen fra Rolls-Royce. Innen 2030 er planen at alle bilene fra fabrikken skal ha elektrisk drivverk.

- Et elektrisk drivverk passer perfekt til det Rolls-Royce står for. Vi skal bygge luksuriøse, raske, komfortable og stillegående biler. Spectre og våre neste elbiler blir akkurat det, sa Rolls-Royce-sjefen under lanseringen av Spectre.

  • Er du på utkikk etter en langt billigere elbil? Sjekk ut denne:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.