Dyreparken i Kristiansand bøtelagt etter elbil-ulykke

Dyreparken overnatting AS i Kristiansand har fått en bot på 500.000 kroner etter at en elbil med henger veltet og traff to barn i juli 2019.

Ulykken skjedde inne på området til hotellet Abra Havn i Dyreparken i Kristiansand. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB
Ulykken skjedde inne på området til hotellet Abra Havn i Dyreparken i Kristiansand. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

En tre år gammel gutt ble alvorlig skadd i ulykken, mens den seks år gamle søsteren hans slapp fra det med lettere skader. Ulykken skjedde inne på området til hotellet Abra Havn i Dyreparken.

Gutten er fortsatt under rehabilitering, opplyser bistandsadvokat Trond W. Wehn til Fædrelandsvennen.

– Familien er lettet over at politiet har fattet en beslutning, og de er fornøyd med at det er gitt et forelegg som svir for Dyreparken overnatting AS, sier Wehn.

Politiadvokat Ole Martin Paulsen i Agder politidistrikt opplyser at forelegget er ilagt for brudd på arbeidsmiljøloven og manglende/mangelfull internkontroll i forkant av ulykken. Saken mot føreren av elbilen er henlagt etter bevisets stilling.

Dyreparken har vedtatt forelegget.

– Dette er en hendelse med våre gjester involvert. Da er det viktig for oss å ta ansvar for det som har skjedd, sier direktør Per Arnstein Aamot.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.