Prissjekk:

Dyrest og billigst på hurtiglading nå

Små justeringer i prisene selv om strømprisene har stabilisert seg på et lavere nivå enn tidligere.

Jan H. Ihle fra Ionity gir tips til hvordan du skal få en best mulig opplevelse ved lynlading. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det ble brått dyrere å være elbileier da strømprisene skjøt fart for et drøyt år siden, både med tanke på hjemmelading og ikke minst – å lade på farten.

Særlig i høst var det flere ladeoperatører som skrudde opp prisen kraftig som følge av de høye strømprisene. I august var gjennomsnittlig spotpris på østlandet 430 øre og i september 448 øre. De tre siste månedene har snittprisen imidlertid ligget på rundt 140 øre i samme region, altså en snau tredel av prisen.

Fra vi sjekket prisene i mars har riktignok de fleste av ladeoperatørene satt ned prisene, men fremdeles er de fleste av dem godt unna prisene de hadde før de kraftige prisøkningene på høsten i fjor.

I diagrammet under ser du hva de ulike aktørene fakturerer deg for lynlading per 12. mai 2023 i Sør-Norge, og hva prisene var i henholdsvis mars 2023 (uke 10) og august 2022:

Det kraftigste priskuttet er det Recharge som har gjort, som har senket prisene på lyn- og hurtiglading med 50 øre i løpet av de siste to månedene. Prisene er imidlertid fortsatt 50 øre høyere enn de var i august.

Som sist er det Tesla som tilbyr de laveste prisene, om du eier Tesla eller ikke. Her varierer prisene fra stasjon til stasjon, men på de fem vi sjekker prisen på som representativ for Tesla, er gjennomsnittsprisen på 5,42 kroner, eller 4,02 kroner om du kjører Tesla. Riktignok er det dyrere å lade i «rushtiden» fra 16–20, med et gjennomsnittlig prispåslag på henholdsvis 63 og 45 øre.

Merk at selskapet tilbyr et abonnement til ikke-Teslaeiere som da gir deg «Tesla-priser» mot en månedlig abonnementskostnad på 129 kroner (uten bindingstid). Også Ionity har lenge hatt en tilsvarende ordning (med 12 måneders bindingstid), men den tilbys ikke lenger til nye kunder.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.