Easee varsler massepermitteringer

Ladegiganten Easee må hente opp mot én milliard kroner, og varsler massepermitteringer.

En installatør er i ferd med å sette opp en Easee-lader. Foto: Bjørn Eirik Loftås
En installatør er i ferd med å sette opp en Easee-lader. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

Ladegiganten Easee må hente opp mot én milliard kroner, og varsler massepermitteringer.

– Dette er en veldig alvorlig situasjon. Det er det ingen tvil om, sier Easee-gründer Jonas Helmikstøl til Dagens Næringsliv.

Tirsdag besluttet Svenske Elsäkerhetsverket har annonsert et salgsforbud at Easee-ladere med umiddelbar virkning. Dagen etterpå besluttet Det norske strømselskapet Tibber å sette salget av ladebokser fra Easee på pause.

Easee må hente inn mellom en halv og én milliard kroner, opplyser gründeren til avisen. I tillegg varsler han at de må permittere ansatte, anslagsvis over hundre.

– I Norge har selskapet 350 ansatte. Det er mange av disse som nå blir permitterte. Hva som skal skje med de 150 ansatte i utlandet, har selskapets ledelse ikke startet å tenke på. Kuttene må komme raskt for å få ned kostnadene. Banken har foreløpig ikke hostet opp penger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.