Jaguar i-Pace rekkevidde

Eier du en i-Pace, vil du bli kontaktet

Jaguar har dratt lærdom fra racing, og oppgraderer nå rekkevidden for eksisterende og nye biler.

KJØRER LENGER: Jaguar har gjort flere systemer mer effektive, og byr derfor på lengre rekkevidde. Foto: TM
KJØRER LENGER: Jaguar har gjort flere systemer mer effektive, og byr derfor på lengre rekkevidde. Foto: TM Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Jaguar bruker førjulstiden til å leke julenisse. I sekken har de med seg opp til to mils økt rekkevidde for eksisterende og nye eiere av Jaguar i-Pace, bilen som er kåret til Car of the Year 2019. Men gaven kommer ikke levert på døra, selv om den er gratis.

Den må du til forhandlerne og hente, og den kommer i form av en programvareoppdatering for bilen.

i-Pace har ikke et fullverdig system for såkalt OTA (Over The Air) oppdatering av programvare, selv om deler av den nye oppgraderingen gjøres automatisk via nettet.

Jaguar forteller at de har hentet kunnskap og erfaringer fra eTrophy for å kunne lage den nye programvaren. E-Trophy er racing-serien som går i forkant av alle Formel-E løp. Ettersom gevinsten er økt rekkevidde, må det være redusert strømforbruk som ligger til grunn.

Det skal i hovedsak være optimalistert batteri- og varmestyring som gir resultater, i tillegg til momentfordelingen på firehjulsdriftsystemet.

Litt mer detaljert, forteller Jaguar at endringene fra e-Throphy inkluderer følgende:

  • Firehjulsdrift (AWD): Endringer på momentfordelingen mellom motorene foran og bak leverer økt effektivitet under kjøring med ECO-modus. Systemet vil fortsatt levere permanent AWD.
  • Temperaturstyring: Forbedringer av varmestyringen utnytter Active Vanes-systemet enda bedre, og lukker vanes oftere for å optimalisere aerodynamikken.
  • Batterikapasitet: Oppdateringene lar batteriet kjøre på lavere ladestatus enn tidligere uten at dette påvirker kjøreegenskapene, holdbarheten eller ytelsen.

Foruten endringene som er hentet fra e-Trophy har de også gjort noen ytterligere endringer:

  • Regenerativ bremsing: Bilens bremser regenererer energi mer effektivt ved høy ladestatus, og energigjenvinningen har økt ved lavere hastigheter for å optimalisere effektiviteten og rekkevidden.
  • Beregning av rekkevidde: Endringer av algoritmen for beregning av rekkevidden leverer mer nøyaktig og konsekvent beregning av bilens rekkevidde samtidig som det legges mer vekt på førerens kjørestil.

Noen av endringene vil som sagt gå automatisk gjennom trådløs oppdatering. De av endringene som ikke kan endres på denne måten vil måtte gjøres hos forhandler. Eier du en i-Pace vil du bli kontaktet. Om du kjøper en ny, vil den etter alt å dømme komme ferdig oppdatert.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.