Kia EV6 GT

Ekstrem Kia endelig i Norge: - Bilene går rett til kundene

I dag starter Kia utlevering av GT-utgaven av Kia EV6, men flertallet av dem som venter på bilen, må fortsatt smøre seg med tålmodighet.

Kia EV6 GT er en kraftplugg av en elbil. Nå rulles de første eksemplarene ut på norske veier. I videoen over kan du få et inntrykk av hva eierne har i vente. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Halvannen måned gjenstår av 2022, og mange er spente på om de får elbilen de har bestilt - før vi skriver 2023.

Det er det gode grunner til. For det første har regjeringen varslet at det blir innført moms på eventuelt kjøpsbeløp over 500.000 kroner. For det andre kan det også bli en egen vektavgift på alle biler fra nyttår.

De som er så heldige å få bil før nyttår, kan dermed spare mange tusenlapper på bilkjøpet.

Ingen demobiler, bare kundebiler

Kia EV6 GT er den mest sportslige og raskeste elbilen fra koreanerne noensinne, med blant annet topphastighet på 260 kilometer i timen og 0-100 på 3,5 sekunder. Det er samtidig en bil som har en startpris på 679.900 kroner. Avhengig av hva som innføres av avgifter, kan denne bilen fort koste godt over 700.000 fra nyttår.

- Derfor har vi besluttet at alle bilene som kommer til Norge før nyttår, skal gå rett til kundene, sier kommunikasjonssjef Christian Lagaard i Kia Bil Norge, til Elbil24.

Normalen er at mange av de første bilene som kommer blir stående hos forhandlere som demobiler, som potensielle kjøpere kan få prøvekjøre. Denne gangen gjør altså Kia et unntak, og det er det flere årsaker til - ikke minst lang ventetid.

- Det sier seg selv at det er utfordrende for forhandlere ikke å ha demonstrasjonsbiler, men de fleste kundene har nå ventet i tålmodighet siden 2021. Med de overaskende endringene regjeringen nå har forslått tenker vi at dette er riktig å gjøre med disse helt spesielle bilene, sier Lagaard.

Elbil24 har allerede testet bilen, det kan du lese mer om i saken under.

Ingen store volum før nyttår

Den aller første bilen rullet tidligere i dag ut fra forhandleren Rødsten Bilforretning AS i Herøysund i Vestland fylke. Flere følger de neste dagene, men dessverre ikke i stort omfang.

FØRSTE EKSEMPLAR: Første Kia EV6 GT blir her utlevert til Ståle og Camilla Richardsen. Til høyre ser vi Christian Lagaard fra Kia, og daglig leder hos Rødsten Bilforretning AS, Vegard Gundersen Jegteberg. Foto: Kia
FØRSTE EKSEMPLAR: Første Kia EV6 GT blir her utlevert til Ståle og Camilla Richardsen. Til høyre ser vi Christian Lagaard fra Kia, og daglig leder hos Rødsten Bilforretning AS, Vegard Gundersen Jegteberg. Foto: Kia Vis mer

- Vi regner med å få i overkant av 30 EV6 GT til Norge før jul, og jobber så raskt vi bare klarer for å få dem ut i landet og ut til kundene. Vi ønsker ikke å si hvor mange som venter på bil, men vi snakker om en ordrereserve på mange ganger det antallet vi venter i år, sier Lagaard.

- Når kan de resterende forvente å få bilene sine da?

- Produksjonen har nettopp startet, og hvordan leveringstakten blir på GT etter jul og framover er fortsatt usikkert. Bilen er spesiell og krever mange komponenter. Vi er i dialog med fabrikken om dette akkurat i disse dager. Selvsagt jobber vi med å få flest mulig biler hit.

Og akkurat dette med komponentmangel er noe de aller fleste bilprodusentene strever med om dagen. Mange elbil-kjøpere opplever derfor svært lang leveringstid.

- Det er trist og frustrerende, men samtidig er vi stolte over at så mange nå velger en så rå bil fra Kia, avslutter Lagaard.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.