Pebble Flow:

El-campingvogn med eget batteri

Har en rekke finesser – blant annet kan den koble seg til bilen helt selv.

Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Alle som har trukket campingvogn etter en elbil har fått smake på en rekkevidde helt annen enn den de er vant med, og et slikt vogntog er heller ikke det mest smidige når man skal innom en ladestasjon.

Nå har tidligere ansatte fra Apple, Tesla, Volvo og Zoox (Amazon-eid selskap som jobber med selvkjøring) startet campingvognprodusenten Pebble, som skal vise frem sin første doning på LA Motor Show i november. Selskapet kom ut av intet i sommer og hadde da allerede sikret seg rundt 150 millioner kroner i finansiering.

Målet er enkelt og greit å lage en campingvogn som fjerner alt stresset med det å dra på tur med campingvogn.

Med et knappetrykk sørger Pebble Flow for å stabilisere seg mot underlaget. Foto: Pebble
Med et knappetrykk sørger Pebble Flow for å stabilisere seg mot underlaget. Foto: Pebble Vis mer

Eget batteri

Pebble Flow, som første modell heter, er utstyrt med et LFP-batteri på 45 kWh.

Det kan lades både med hjemme- og hurtiglading, og på taket finnes solcellepaneler som er i stand til å generere 1 kW effekt. Fra selskapet opplyses det at campingvogna fint skal klare en ukestur uten andre energikilder.

Campingvogna kan selv også bistå med motorkraft når man trekker den på veien, slik at bilen belastes mindre og rekkevidden derfor økes.

Pebble Flow har to motorer og bistår med motorkraft på intelligent vis, ifølge skaperne. Denskal også være «tre ganger så aerodynamisk» som tradisjonelle campingvogner, hva de nå legger i det. Foto: Pebble
Pebble Flow har to motorer og bistår med motorkraft på intelligent vis, ifølge skaperne. Denskal også være «tre ganger så aerodynamisk» som tradisjonelle campingvogner, hva de nå legger i det. Foto: Pebble Vis mer

De fysiske målene er oppgitt til 7,62 meter lengde og 2,29 meter bredde. Vogna er 2,64 meter høy og klokker inn på 2815 kilo fullastet. Oss bekjent er det ingen elbiler i det norske markedet per i dag som er oppført med så høy hengervekt.

Flere triks

Ved siden av å kunne bistå med motorkraft når det er nødvendig, kan Pebble Flow også skilte med «magic hitch», der campingvogna automatisk kan huke seg på hengerfestet. Ja, via en app på telefonen kan man til og med kjøre den for å plassere den på tildelt plass eller for å kjøre den bort til bilen før avreise. Det kan du se video i toppen av denne artikkelen .

Og funksjonen «InstaCamp» gjør at du med ett trykk kan felle ut forteltet og inngangstrappa, få tent lysene og autojustert stabilisatorer slik at vogna står plant.

Glassveggene til badet kan «frostes» elektronisk. I campingvogna finner du også induksjonstopp, kjøleskap i full størrelse og en sofa, som med enkle grep kan gjøres om til en arbeidsplass. Foto: Pebble
Glassveggene til badet kan «frostes» elektronisk. I campingvogna finner du også induksjonstopp, kjøleskap i full størrelse og en sofa, som med enkle grep kan gjøres om til en arbeidsplass. Foto: Pebble Vis mer

Innvendig finnes det også smarte møbler, som en seng som enkelt kan gjøres om til en arbeidsplass, og badet er utstyrt med elektrokromatisk glass, altså som kan gjøres ugjennomsiktlig ved behov. Vogna kan huse fire personer.

Med appen kan du justere ting som lysnivå, temperatur, låse døra og så videre. Flow er også klargjort for Starlink – Elons Musks satelittbaserte nettoppkobling.

Ikke billig

Som du nok har mistenkt blir det ikke en billig affære å kjøpe Pebble Flow. Prisene starter på 109.000 dollar, eller da drøye 1,2 millioner kroner. Vil du ha med de automatiske funksjonene, starter prisen på 125.000 dollar – nesten 1,4 millioner kroner.

Som nevnt skal den vises frem på bilmessa i Los Angeles i november, med planlagt salgsstart mot slutten av neste år.

Mer informasjon finner du på https://pebblelife.com/.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.