XC90 får elektrisk arvtaker

El-flaggskipet fra Volvo kan få helt nytt navn

Den fullelektriske arvtageren til Volvo XC90 kan få et navn som begynner med en vokal.

Volvos nye fullelektriske SUV skal ikke hete XC90. Navnet kan bli Embla. Foto: Virginia Mayo / NTB
Volvos nye fullelektriske SUV skal ikke hete XC90. Navnet kan bli Embla. Foto: Virginia Mayo / NTB Vis mer
Publisert

(Elbil24): Volvo kommer med en splitter ny SUV i 2022. Bilen blir en fullelektrisk arvtager til Volvo XC90 og vil bygges på konsernets nye SPA2-plattform - den samme plattformen som nye Polestar 3 bygges på.

Nye XC90 blir Volvos første modell som bygges som en elbil fra bunnen av, og bilen vil bli produsert i USA. Det som foreløpig ikke er sikkert, er hva Volvos nykommer skal hete.

Et hint fra Volvo-sjef Hakan Samuelsson har nå satt fart på ryktebørsen.

Går over til vokal

I et intervju med Automotive News avslørte Samuelsson at bilen ikke skal hete CX90, men i stedet få et navn som begynner med en vokal.

Samtidig har australske Drive søkt i internasjonale databaser og funnet ut av Volvo i oktober registrerte og beskyttet navnet Embla.

Dette skal være første gang på fire år at Volvo registrerer et navn som begynner med vokal. Drive tror dette tyder på at nye XC90 får navnet Embla.

Embla er et kvinnenavn og navnet på den første kvinnen i nordisk mytologi. Sånn sett kan Embla være et naturlig navn for Volvo, da dette blir deres første modell i en ny generasjon fullelektriske biler.

- Perfekt familiebil

Arvtageren til XC90 er ventet til Norge i 2022 og bilene blir bygget fabrikken Ridgeville i South Carolina. Den nye SUVen blir som nevnt Volvos første modell bygget på en fullelektrisk plattform.

De to elektriske modellene som er på markedet i dag - XC40 Recharge og C40 Recharge, stammer fra CMA-plattformen.

Volvo-sjef Samuelsson har følgende å si om Volvos nykommer:

- Den vil bli født elektrisk, så du slipper kompromissene som må inngås når du gjør en forbrenningsbil til elbil. Denne bilen vil ha et flatt gulv og romslig interiør. Det vil være den perfekte familiebilen i Europa og USA, hvor den nåværende XC90 er veldig populær i dag, sier Samuelsson ifølge Electrive.

Her er et bilde av konseptversjonen av XC90-arvtageren. Hva skal bilen hete? Foto: Volvo
Her er et bilde av konseptversjonen av XC90-arvtageren. Hva skal bilen hete? Foto: Volvo Vis mer

7-seter

PR- og kommunikasjonssjef Erik Trosby i Volvo Car Norway har nylig uttalt til Dinside at norske kunder vil bli prioritert når den nye SUVen nærmer seg veiene.

- Norge er et av de ledende Volvo-markedene i verden når det kommer til elektrifisering, og vi vil fortsatt være et prioritert marked, sier Trosby.

Volvo avduket konseptversjonen i sommer, en versjon som er ment å gi et innblikk i bilens tanker om design. Det er imidlertid ventet at produksjonsmodellen vil bli tilgjengelig som en syvseter, noe konseptversjonen ikke viste.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.