Færre bompasseringer

Elbil-eierne går mot strømmen

Det har vært en nedgang i trafikken i bomstasjonene etter at takstene i bomselskapet Fjellinjens bomstasjoner økte 1. september. Det gjelder derimot ikke for dem som kjører elbil.

FÆRRE PASSERINGER: Det har vært en nedgang i bompasseringer i Oslo-området. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FÆRRE PASSERINGER: Det har vært en nedgang i bompasseringer i Oslo-området. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Fjellinjen driver 83 bomstasjoner i og rundt Oslo, og finansierer nye samferdselsprosjekter i Oslo.

Svak nedgang

Etter at nye bomtakster ble innført 1. september opplevde de en nedgang i trafikken på 1,4 prosent, skriver selskapet i en pressemelding.

Det de da har sammenlignet er trafikken 22.–28. august, og 5.–18. september.

De økte bompengesatsene gjaldt for alle drivlinjer, også elbiler.

Hver tredje var en elbil

Takstøkningen har dermot ikke ført til at flere lar elbilen stå, skriver Fjellinjen.

Også på litt lengre sikt har andelen av elbiler økt. Elbil-andelen i Fjellinjens bomstasjoner var i september på 33,3 prosent. Det er en økning fra 28,1 prosent i september i fjor, og tallene har økt for hver måned.

Analyseansvarlig i Fjellinjen Stina Strøm Andersen mener det er for tidlig å trekke konklusjoner om hvorvidt tallene man ser nå er starten på en varig endring.

– Vi tror at takstøkningene har påvirket trafikken, men det er for tidlig å trekke konklusjoner om effekten av takstøkningen nå, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.