Elbiler i Sverige

Elbil-feber hos Söta bror

Nesten hver tredje nyregistrerte bil i mars var helelektrisk, hos våre naboer i øst.

MEST POPULÆR: Volvo XC40 ble registrert i flest eksemplarer i Sverige i mars, men hver fjerde elbil var en Tesla. Foto: Volvo
MEST POPULÆR: Volvo XC40 ble registrert i flest eksemplarer i Sverige i mars, men hver fjerde elbil var en Tesla. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): Norge har så langt vært overlegen våre naboland når det gjelder elektrifisering av bilparken. I mars var nesten 9 av 10 nyregistrerte biler elektriske, ifølge ferske tall fra Opplysningsrådet for veitrafikk (OFV), og det ruller nå rundt en halv million elbiler på norske veier.

Nå kommer imidlertid Sverige etter, og i mars var andelen nyregistrerte elbiler større enn alle andre drivlinjer. Totalt ble det registrert rundt 9300 elbiler i Sverige i mars, som tilsvarer i underkant av 1/3 av alle nyregistreringene.

Det betyr en økning på hele 253 prosent sammenlignet med mars 2021, skriver Statistiska centralbyrån i en pressemelding.

Desidert største elbilmerke i Sverige i mars var Tesla, som stod for 25,8 prosent av totalen, etterfulgt av Kia (12 prosent) og Volkswagen (11,8 prosent).

Men den aller mest populære bilen var ikke Tesla Model Y som her i Norge, men derimot svenskenes egen Volvo XC40 - som riktig nok også leveres som ladehybrid.

Totalt ble det registrert 29.853 biler i Sverige i mars. Til sammenligning ble det registrert 16.238 biler i Norge samme måned. Sverige har samtidig 10,35 millioner innbyggere, omtrent fem millioner flere innbyggere enn Norge.

I Sverige får ikke elbilene moms- og avgiftsfritak, men kjøperne får derimot kontantstøtte ved kjøp av elbil.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.