Mercedes-Benz EQT

Elbil-frieri til storfamilien

EQT blir både stor og luksuriøs. Her er det vi vet så langt.

SNART KLAR: Bildet viser en konseptutgave av EQT som vil ligge nært opp til produksjonsmodellen, lover Mercedes-Benz. Foto: Mercedes-Benz
SNART KLAR: Bildet viser en konseptutgave av EQT som vil ligge nært opp til produksjonsmodellen, lover Mercedes-Benz. Foto: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Mercedes-Benz ligger ikke akkurat på latsiden om dagen, og står midt oppi en massiv lanseringsrekke av nye elbiler. EQC og EQA ruller allerede på norske veier, førstnevnte har dessuten rukket å bli den modellen med de mest fornøyde eierne, ifølge Elbil24s elbilundersøkelse fra januar.

I april viste de fram EQB, som er en kompakt premium-SUV med sju seter. Den kommer til Norge mot slutten av året.

Og hvem har vel ikke fått med seg nyheten om den store og luksuriøse EQS, som blant annet skal kunne skilte med klassens største batteri, og med en rekkevidde på hele 770 kilometer? Også den er ventet på veiene mot slutten av året.

I tillegg har tilbyr Mercedes-Benz allerede varebilen EQV, som også kommer som flerbruksbil med plass til åtte. Rundt hundre av dem er så langt registrert i Norge. Les mer om EQV i denne artikkelen.

Stor flerbruksbil

Denne gangen er turen kommet til nok en stor bil, EQT. Den er litt mindre enn EQT, men fortsatt en stor flerbruksbil på nesten 5 meter, høyde på 1,83 og bredde på 1,86 meter - og med god plass til både folk og bagasje.

Bilen kommer med panoramatak og tre seterader med plass til totalt sju passasjerer. På midterste seterad skal det være plass til tre barneseter. Den bakerste seteraden skal være enkel å komme til, takket være skyvedører på begge sider med særlig store åpninger, ifølge produsenten.

(Artikkelen fortsetter etter bildeserien)

Setene bakerst skal være enkle å ta ut, slik at man får ekstra plass til bagasje, inkludert barnevogn, hundebur og annet fritidsutstyr.

Mercedes-Benz legger ikke skjul på at dette blir et nytt tilskudd i premiumsegmentet, og i sin forhåndsomtale av bilen legger de spesielt stor vekt på at bilen vil ha høy grad av komfort og gode kjøreegenskaper. Setene er polstret i hvitt nappaskinn, og kupeen vil generelt være preget av kontraster i sort og hvitt.

Kommer i 2022

Selv om bilen foreløpig er på konseptstadiet, lover Mercedes-Benz at bildene som er sluppet viser en nær-ferdig utgave. Både design og tekniske løsninger skal ligge tett opp mot resten av EQ-familien.

De tekniske detaljene lar foreløpig vente på seg, men vi vet at bilen vil bli lansert på markedet i 2022. Vi kommer tilbake med flere detaljer så snart vi har dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.