Honda N-Van EV

Elbil til 73.000 kroner skal få fart på salget

Praktisk, kompakt og med en prislapp som er vanskelig å slå.

SUUPERBILLIG: Det er ikke hverdagskost med elbiler til langt under 100.000 kroner, men her har du én. Foto: Honda
SUUPERBILLIG: Det er ikke hverdagskost med elbiler til langt under 100.000 kroner, men her har du én. Foto: Honda Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Mens nesten 90 prosent av alt som selges av nybiler i Norge er helelektriske, er situasjonen en helt annen i mange andre land. I billandet Japan, for eksempel, har ikke elbilrevolusjonen kommet særlig langt.

Men nå håper Honda at de har laget en bil som kommer til å endre på den situasjonen raskt. De har nemlig annonsert en kompakt og praktisk elbil som får en startpris på kun én million Yen, eller rundt 73.000 norske kroner.

Bilen det er snakk om, er i praksis et fireseters nyttekjøretøy som allerede er et vanlig syn på japanske veier. Honda N-Van debuterte allerede i 2018, den gang kun som bensinbil. Nå skal den altså også komme med elektrisk drivlinje, faktis til en noe lavere pris enn for bensinutgaven.

N-Van omtales som en liten kassebil med god lastekapasitet, en bilklasse som er populær både i byene og på landsbygda i Japan, til frakt av blant annet varer og avlinger. Selv om den bare er 3,4 meter lang og 1,47 meter bred, har den et meget romslig og fleksibelt lasterom. Dette mye takket være høyden på nesten 2 meter, samt at alle setene utenom førersetet kan legges helt flatt.

ROMSLIG: Alt utenom førersetet, kan legges flatt. Dermed får man plass til litt av hvert i den kompakte elbilen. Foto: Honda
ROMSLIG: Alt utenom førersetet, kan legges flatt. Dermed får man plass til litt av hvert i den kompakte elbilen. Foto: Honda Vis mer

Rekkevidden oppgis til rundt 20 mil. Ikke veldig imponerende kanskje, men nok for de fleste i målgruppen, håper Honda, som har som mål at det første eksemplarene skal rulle på japanske veier i 2024.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.