Statsbudsjettet 2020:

Elbilen i statsbudsjettet

Redusert CO2-utslipp på agendaen.

STATSBUDSJETTET 2020: Finansminister Siv Jensen la i dag frem Statsbudsjettet for 2020. Foto: NTB Scanpix / Polestar
STATSBUDSJETTET 2020: Finansminister Siv Jensen la i dag frem Statsbudsjettet for 2020. Foto: NTB Scanpix / Polestar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Statsbudsjettet ble kl. 10 i dag lagt frem av finansminister Siv Jensen. Det har vært stor spenning rundt bilavgifter og eventuell endring i fritaket for elbiler, også med tanke på merverdiavgiften. Sistnevnte ble av Erna Solberg erklært fredet. Da gjenstod bare engangsavgiften.

Som ventet ble det heller ikke her gjort endringer for elbilen i Statsbudsjettet for 2020.

Fra talerstolen fortalte Siv Jensen at CO2-utslipppet var på nivå med EU da sittende regjering overtok, men at den i dag er 40 prosent lavere. Hun benyttet likevel anledningen til å presisere at Norge ikke bare må se på utslippet lokalt, men være en del av utviklingen globalt.

Derfor foreslås det en øremerking av 5 milliarder kroner til kollektivtransport, inkludert gang- og sykkelvei.

Heller ikke bilavgiftene for biler som drikker fossilt drivstoff ble det nevneverdige endringer, bortsett mindre justeringer i vekt- og CO2-avgiften. I tillegg legges det til en justering av særavgiftene på 1,9 prosent for å ta hensyn til forventet prisvekst.

For elbiler tyder alt på at endring i avgiftene er parkert ut 2020, som tidligere varslet.

Heller ikke FrPs ønske om skattefradrag for bompenger er lagt til grunn.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.