Elbilene kan miste rabatten i bomringene

Elbilrabatten i storbyene vurderes fjernet, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap).

Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Til NRK sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) at rabatten gjør at bypakker taper store inntekter fra bompenger. I tillegg taper kollektivtrafikken for elbiler i konkurransen om de reisende, noe som fører til lavere billettinntekter og at kollektivtrafikken trues av kutt.

Dette er blant grunnene til at regjeringen vurderer dette, ifølge samferdselsministeren

– Når vi skal nå nullvekstmålet framover og få folk til å bruke gange, sykkel og kollektiv, må vi ha finansiering til å bygge det ut og sørge for at vi har tiltak til å begrense bilbruken, sier Nygård.

Samferdselsministeren sier at beslutningen ikke er tatt, men at oppdraget er gitt til Statens vegvesen.

Norsk Elbilforening mener tanken om å skrote elbilfordelen er en særs dårlig idé.

– Det Samferdselsministeren nå vurderer, er å gjøre det mer lønnsomt å kjøre på forurensende drivstoff, noe som er svært underlig å gjøre i en tid da vi trenger mer utslippskutt, ikke mindre, sier generalsekretær Christina Bu.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.