Viking:

Elbilene klarte kulda best

Langt færre henvendelser om starthjelp enn sine fossile slektninger.

Foto: Shutterstock / NTB
Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

(Elbil24): Redningstjenesten Viking fikk det travelt i januar, der tallenes tale viser at de måtte bistå drøye 38.000 bilister på norske veier, en økning på 30 prosent kontra januar 2023, som også ble betegnet som en travel måned.

Av de 38.000 utrykningene var 8795 av dem til elbilister, som altså stod for 23 prosent av totalen.

Få med startvansker

Men andelen var langt lavere for dem som måtte tilkalle hjelp på grunn av startproblemer. De utgjorde totalt 16.410 tilfeller, men bare 2273, eller 14 prosent, var elbiler.

– Vi kom frem til at elbilen klarer seg betydelig bedre enn den gjennomsnittlige fossilbilen i kulde med tanke på startproblemer. Det er et overraskende funn sett ut fra det inntrykk som blir gitt på generell basis, sier Svein Setrom i Viking til Elbilforeningen, som omtalte saken først.

Startproblemer relatert til 12 V-batteriet står for rundt 45 prosent av henvendelsene til Viking.

Før vintersesongen er det lurt å sjekke hvordan det står til med 12 V-batteriet i bilen. Sjekk hvor enkelt det gjøres med et billig multimeter! Vis mer

Ladekabel-trøbbel

Siden andelen elbiler som trengte starthjelp var vesentlig lavere enn andelen elbiler totalt, betyr det at det for andre typer oppdrag er en høyere andel.

Blant annet var det 289 elbilister som hadde problemer med å få løsnet ladekabelen etter lading. 309 hadde kjørt batteriet helt tomt for strøm.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.