Elbiler får ikke lenger parkere gratis i Oslo

Fra 1. mars må også elbiler betale for å stå på kommunale plasser i Oslo. Fra samme dag øker også prisen på beboerparkering med 20 prosent.

Elbiler lades opp i Bjørvika. Fra 1. mars får ikke elbiler lenger parkere gratis på kommunal grunn i hovedstaden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Elbiler lades opp i Bjørvika. Fra 1. mars får ikke elbiler lenger parkere gratis på kommunal grunn i hovedstaden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Vis mer

Kampanjetilbud på Elbil24 PRO – kun 1 krone!

Fra og med 1. mars er prisen for beboerparkering i Oslo justert opp til 3.600 kroner. Til nå har det vært gratis for elbiler å parkere på kommunale plasser i hovedstaden, men fra 1. mars må også elbileiere betale for seg: Prisen blir nå 720 kroner for beboerkort i året, 20 prosent av den ordinære prisen.

Elbileiere som ikke bor i området, må altså betale 20 prosent av den ordinære prisen for parkering. Det blir også slutt på gratis elbilparkering på kommunale plasser der det ikke er beboerparkering, skriver avisen.

Samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) mener det er rimelig at bilister betaler for parking der det var gratis å stå tidligere.

– Vi mener at parkeringsplass er mye verdt, og at det er helt rimelig at man skal betale for å sette fra seg bilen sin på kommunal grunn. Svært mange i Oslo betaler langt mer enn 3.000 kroner for å kunne parkere bilen sin i garasjer. Hvorfor er det da greit at naboene nærmest helt gratis skal få parkere på gaten? sier han til Aftenposten.

(©NTB).