Enighet i Regjeringsforhandlingene:

Elbilfordelene fortsetter ut perioden

Skal også være billigst å kjøre. Samtidig vil CO2-avgiften for bensin- og dieselbiler økes trinnvis

BILLIGST: Det skal være billigst å bruke en elbiler, forteller Trine Skei Grande etter Regjeringsforhandlingene. Foto: Byton
BILLIGST: Det skal være billigst å bruke en elbiler, forteller Trine Skei Grande etter Regjeringsforhandlingene. Foto: Byton Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Granavolden: Forhandlingene er over, og Norge har fått en ny Regjering. Da dette ble klart kunne en stolt Trine Skei Grande fortelle at de skal øke CO2-avgiften på bensin- og dieselbiler jevnlig fremover.

Hun kunne også melde at elbilfordelene skulle videreføres ut perioden.

-Det viktigste på bilsiden er at vi beholder elbilfordelene, for det er jo der vi får til det virkelig store skiftet innenfor transportsektoren, forteller Grande under pressekonferansen.

Hun legger også til at det må ladestasjoner inn i borettslag, og at de skal det må tilrettelegges for elbiler.

På spørsmål om det skal bli billigere eller dyrere å kjøre bensin eller dieselbiler i årene fremover, svarer finansminister Siv Jensen at det viktigste blir å forsterke og videreføre den omleggingen av engangsavgiften som allerede er innført.

ENIGHET: De fire partiene er kommet til en enighet, og elbilen har vært et viktig tema. Foto: NTB Scanpix
ENIGHET: De fire partiene er kommet til en enighet, og elbilen har vært et viktig tema. Foto: NTB Scanpix Vis mer

-Det har vært et utrolig vellykket tiltak, og har bidratt til at vi har en raskere utskifting av bilparken enn vi har hatt på mange år. Det styrker sikkerheten i trafikken, og det reduserer utslippene, og det har vært gjort på en måte så det har vært mulig for flere å kjøpe nye biler.

Hun trekker likevel frem at det for mange i distriktene ikke har elbil som et alternativ. Det hun betegner som en belastning som disse har fått, må tas på alvor.

-Derfor har det vært viktig for oss å få gjennomslag for at drivstoffavgiften ikke skal økes, og at vi får til disse skiftene ved at de avgiftene som skal økes skal kompenseres krone for krone for bilistene, sier hun.

-Det som er sikkert i denne plattformen, er at det billigste vil være å kjøre elbil. Alle fordelene som er lagt inn, vil nå fortsette. Det vil også være det billigste å bruke, presiserer Grande under møtet med pressen.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.