Batteribytte på Fisker Ocean:

Elbilnyheten vil kopiere smart løsning fra konkurrent

Fisker avslører at de planlegger å gå i Nios fotspor ved å tilby batteribytte som alternativ til hurtiglading.

Fisker vil tilby batteribytte til sine kunder. Dermed kan eierne bytte batteri på få minutter i stedet for å hurtiglade elbilen. Her ser du Fiskers splitter nye modell med navn Ocean. Foto: Fisker.
Fisker vil tilby batteribytte til sine kunder. Dermed kan eierne bytte batteri på få minutter i stedet for å hurtiglade elbilen. Her ser du Fiskers splitter nye modell med navn Ocean. Foto: Fisker. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Elbilprodusenten Fisker har inngått et samarbeid med selskapet Ample om å tilby batteribytte på elbilnyheten Fisker Ocean. Ocean er Fiskers første elbil og en spennende SUV med rekkevidde på over 70 mil.

Batteribyttetjenesten til Fisker skal tilgjengeliggjøres i første kvartal i 2024, skriver Fisker selv i en pressemelding.

- Vårt samarbeid med Ample kommer til å gjøre det mulig for oss å utvide bruken av kjøretøyet for våre kunder, sier Fisker-sjef Henrik Fisker ifølge avisen.

Effektivt?

Batteribyttetjenesten er helt i tråd med Fiskers ambisjoner om å skape en av verdens mest bærekraftige biler. Ambisjonen er at tjenesten vil tiltrekke seg flere kunder.

Fisker har tro på at batteribytte vil appellere til taxiselskap, leiebilfirma og bildelingstjenester, fordi batteribytte tar kortere tid enn lading på ladestasjoner.

- Vi er glade for å kunne tilby Amples innovative batterierstatningssystem, som vil bringe et nytt nivå av rimelighet til Fisker Ocean og potensielt til de andre kjøretøyene vi har til hensikt å bringe på markedet i fremtiden, sier Fisker.

Her ser du hvordan det fungerer når du ankommer en av Nios batteribyttestasjoner. Video: Pål Joakim Pollen Vis mer

I Nios fotspor

Det er den kinesiske elbilprodusenten Nio som foreløpig har banet vei for batteribytte - en teknologi som gjør at du kan gå fra tomt til fulladet batteri på 5 minutter.

I videoen over kan du se hvordan teknologien fungerer.

I dag finnes det 4 batteribyttestasjoner i Norge. De finner du her:

  • Vestby
  • Lier
  • Lillehammer
  • Stavanger

På sikt planlegger Nio å utvide fra 4 til 24 stasjoner. De har signert kontrakt og planlegger bygging på følgende lokasjoner: Oslo, Kløfta, Tangen, Elverum, Alvdal, Nes, Gol, Porsgrunn, Seljord, Kristiansand, Bergen vest, Bergen nord, Trondheim og Tromsø. Det skriver Bilnytt.

Fisker inngår et samarbeid med Ample for å tilby kundene å bytte batteriet på bilen i stedet for å hurtiglade. Foto: Ample.
Fisker inngår et samarbeid med Ample for å tilby kundene å bytte batteriet på bilen i stedet for å hurtiglade. Foto: Ample. Vis mer

Fisker er foreløpig tause om hvilke land og lokasjoner de vil bygge sine stasjoner.

Flere følger etter?

Fisker er ikke alene om å se til Nio og deres batteribytter. Elbil24 har tidligere skrevet om Hongqi, som planlegger å introdusere liknende teknologi.

Det skjer trolig samtidig med at deres neste elektriske SUV kommer på markedet. Konseptbilen til Hongqi har fått navnet Hongqi New Energi E202 og er en stor og luksuriøs SUV som skal bygges på den nye elbilplattformen FME.

Om Hongqi og Fisker vil tilby batterileie i stedet for å kjøpe batteriet, er foreløpig ikke kjent. Nio-kunder trenger ikke å betale for batteriet når de kjøper bil og sparer inntil 160.000 kroner på kjøpesummen.

I stedet kan kundene betale en månedlig sum for å bytte et utladet batteri med et fulladet batteri når enn det trengs. Eller batterileie, som Nio kaller det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.