Slik virker motoren i elbiler:

Elbilskolen: Motoren

Slik virker motorene i elbiler.

(Elbil24): Elmotoren er svært energieffektiv, i motsetning til en forbrenningsmotor.

Mens elmotoren utnytter langt over 90 prosent av tilført energi, er tallet på godt under 40 prosent for en forbrenningsmotor. Mye av energien går til spille, spesielt til varme.

Foreløpig er det Toyota som har satt rekord for termisk virkningsgrad i en forbrenningsmotor, med 42 prosent - vel og merke i benk og uten last.

Men også blant elmotorer er det store forskjeller, og elmotoren i en elbil har veldig lite til felles med motoren du finner i drillen din.

DC-likestrøm-motor og AC-vekselstrøm-motor

Batterier har en pluss- og en minuspol og leverer fra seg likestrøm. Derfor burde det være naturlig å bruke likestrømsmotorer i elbiler.

Denne artikkelen krever PRO-medlemskap

Elbil24 PRO gir deg tilgang til våre beste og tyngste artikler og tester, samt et stadig voksende fordelsprogram. Jo mer du benytter deg av fordelene, jo mer sparer du. Alt er relatert til elbilen spesielt, enten det er ladeutstyr eller andre fordeler.

Årskontingent

Kampanjepris

399 kr

(1,08 kr per dag)

KJØP Årskontingent

Bestill nå!
Du har valgt:

Elbil24

Årskontingent 399 kr per ett år 1,08 kr per dag.

Medlemskapet fornyes automatisk til ordinær pris (599 kr/år) når perioden utløper. Du kan avslutte medlemskapet når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Har du allerede abonnement?   Logg inn