Chevrolet Equinox EV:

Elektrisk amerikaner som leverer

Perfekt størrelse, god pris, riktig teknologi, og i tillegg ser den bra ut. Akkurat det vi ønsker.

Elektrisk Chevy: Equinox er en bil som hadde passet det norske markedet godt. Foto: GM
Elektrisk Chevy: Equinox er en bil som hadde passet det norske markedet godt. Foto: GM Vis mer
Publisert

(Elbil24): I 2023 blir det brutalt fortvilende å sitte i Europa og se alle de elektriske bilmodellene som triller ut av fabrikkene i USA - modeller som vi ikke vil få på denne siden av dammen.

Nå teaser Chevrolet om nok en sånn bil, Chevrolet Equinox EV.

Bilen vises bare dager etter at samme selskap har vist oss den fullelektriske pick-up'en Silverado EV og SUV'en Blazer EV.

Perfekt

Equinox EV er nemlig en bil som ville falt perfekt inn i det mestselgende segmentet i Norge og andre europeiske markeder. Med dette sikter vi til at den er større en Chevrolet Bolt - som heter Opel Ampera-e i Europa - og vil med dette konkurrere mot VW ID.4, Ford Mustang Mach-E og deres like. Det er med andre ord størrelsen som er så riktig, for GM kaller den en kompakt SUV.

I tillegg vil den bli produsert med GM's nyeste Ultium-teknologi, som lover svært godt.

Innvendig kjenner vi igjen mye av det vi har sett fra Chevrolet Silverado EV, der blant annet skjermoppsettet ser identisk ut. Dette betyr at den har en 17-toms liggende skjerm helt øverst i midtkonsollen, og bilen skal samtidig leveres med systemer for delvis selvkjøring.

Rimelig

Bilen skal komme på markedet allerede neste år, altså i 2023. Det samme skal Blazer EV, så det er tydelig at GM har brettet opp ermene, og jobber beinhardt med elektrifiseringen.

En av de tingene som virkelig gjør Eqinox EV interessant er prisen. For i USA er den satt til å ha en startpris på rundt 30.000 dollar, som med dagnes kurs utgjør rundt 260.000 kroner. Da må du naturligvis legge til for ønsket ekstrautstyr, eventuelt større batteri, og firehjulsdrift.

GM har foreløpig ikke sluppet detaljer og spesifikasjoner, men at det ser bra ut er det ingen som skal ta fra dem.

Er det igjen på tide at vi får på plass en norsk importør av Chevrolet i Norge?

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.