Peugeot e2008:

Elektrisk familie-SUV med kort leveringstid

Peugeot 2008 blir helelektrisk, og kommer allerede neste år.

Familie-SUV: Peugeot lanserer nye helektrisk familie-SUV med sin e-2008. Foto: Peugeot
Familie-SUV: Peugeot lanserer nye helektrisk familie-SUV med sin e-2008. Foto: Peugeot Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Peugeot lanserer en ny elektrisk SUV i det norske markedet. Lang rekkevidde, god plass og sprekt design er hovedpunktene for nye e-2008.

e-2008

Nye Peugeot e-2008 blir 14 centimeter lengre enn dagens bensin- og dieselvarianter, og plasserer seg dermed midt i den populære klassen for kompakte familie-SUVer.

Den kommer med en elektrisk motor med 136 hestekrefter og 260 newtonmeter. Batteriet har en kapasitet på 50 kWt, og rekkevidden er 310 kilometer, målt etter WLTP-metoden.

Bilen har kapasitet til å ta i mot opptil 100 kW hurtiglading, og vil kunne lade fra 0 til 80 prosent på 30 minutter.

Alt dette er tilsvarende tall som de fleste andre elbilene som kommer fra PSA-konsernet neste år, deriblant Opel Corsa-e, DS 3 Crossback E-tense, og den ordinære Peugeot e208, pluss nå altså e2008.

LØVEN: Farget grill og den tofargede løven i front er et av elementene som skille e-2008 fra forbrenningsversjonene. Foto: Peugeot
LØVEN: Farget grill og den tofargede løven i front er et av elementene som skille e-2008 fra forbrenningsversjonene. Foto: Peugeot Vis mer

- Passer norske forbrukere

For best mulig effektiv kontroll av temperatur for både batteri- og kupé, kommer e2008 med varmepumpe.

Dette sikrer også minst mulig påvirkning av rekkevidde når kuldegradene kommer krypende.

Bilen kan også varmes i forkant av avreise, ved hjelp av telefonappen My Peugeot, hvor man også får oversikt over lading og gjenværende rekkevidde.

- Nå når 2008 kommer som ny modell, og som helelektrisk fra start, er det klart det er ekstra spennende. Vi gleder oss til å tilby en elektrisk kompakt-SUV i det norske markedet og er sikre på at dette er en modell som passer norske forbrukere godt, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot Norge hos Bertel O. Steen.

Kompakt men romslig

e-2008 blir en romslig bil i følge Peugeot, og den største bilen på PSAs nye plattform CMP (Common Modular Platform).

Lengden på bilen er 4,3 meter og bagasjerommet rommer 434 liter.

2008 kommer også i bensin- og dieselversjoner. Selv om de så og si vil være identiske, skiller den elektriske seg fra de andre med en tofarget løve i grillen, «e»-logo på c-stolpen, karosserifarget grill, Alcantara interiør og egne instrumenter med 3D-visning foran rattet og i berøringsskjermen i midtkonsollen.

3D: e-2008 får egne instrumenter i både 3D-skjermen og berøringsskjermen på dashbordet. Foto: Peugeot
3D: e-2008 får egne instrumenter i både 3D-skjermen og berøringsskjermen på dashbordet. Foto: Peugeot Vis mer

- Den ekstra størrelsen, overgang til elektrisk og det eksklusive designet, vil bidra til at nye 2008 vil selge bra i det norske markedet, mener Hensel.

Peugeot fortsetter også samarbeidet med den franske premium-produsenten av stereoanlegg – FOCAL. I likhet med 3008, 5008 og 508 kan også 2008 leveres med dette. Det byr blant annet på en 12-kanalers forsterker på 515 watt.

Prisen er foreløpig ikke offentliggjør, men ifølge Peugeot vil e-2008 komme på markedet i Norge allerede i januar 2020.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.