I Guinness Rekordbok:

Elektrisk verdensrekord

Med en rekkevidde enhver elektrisk personbil bare kan misunne dem.

Elektrisk verdensrekord
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Hydrogenelektrisk eller batterielektrisk? Krigen er i gang, og det jobbes febrilsk i begge leiere for å overbevise. Sist ut er trekløveret Continental, Futuricum og DPD Switzerland, som sammen har satt verdensrekord i kjørt distanse for en batterielektrisk lastebil uten ladestopp.

Rekorden havner nå i Guinness Rekordbok, med en distanse på 1.099 kjørte kilometer uten ladestopp, på totalt 23 timer.

Det interessante er også at det ble benyttet en elektrisk lastebil som allerede hadde gått seks måneder i ordinær tjeneste før rekordforsøket. Det er med andre ord ikke en spesialbygget konseptbil som ble benyttet, men et ferdig produkt det er mulig å kjøpe. Bilen er i utgangspunktet en Volvo FH, som er konvertert til elektrisk drivlinje av Futuricum. Bilen går normalt i en fast rute på rundt 30 mil hver dag – godt under hva den er i stand til. Bilen er en 19-tonns lastebil, som nå har over 680 hestekrefter, og et batteri på 680 kWh.

Dette skal være det største batteriet i en elektrisk lastebil i Europa, forteller representanter fra Futuricum.

Dekkene blir også pekt på som en nøkkelfaktor for lange rekkevidder med elektriske lastebiler, og i dette tilfellet ble Continental med på rekordforsøket. Dekkene som satt på er Continental EfficientPro, som er i ordinært salg, men som utmerker seg med sin lave rullemotstand, ifølge rekordholderne.

Det er enorme krefter i sving for å gjøre transportsektoren utslippsfri, med alle midler. I Norge har vi hatt stor suksess med innføringen av elbiler, først og fremst med batterier som energibærer, men nedover i Europa ser de også på hydrogen som et naturlig supplement i en felles løsning for tungtransporten. Så gjenstår det å se hvordan markeder tilpasser seg de to teknologiene, for det som passer et behov passer ikke nødvendigvis det andre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.