Citroën ë-Berlingo, Opel Combo-e Life og Peugeot e-Rifter

Elektriske bagasjeplass-vinnere til lavpris

Trekløveret blir helelektrisk og får prislapp som starter på 299.900 kroner.

ROMSLIGE: Bilene leveres med inntil sju seter, skyvedører på sidene og stor bakluke. Foto: Peugeot
ROMSLIGE: Bilene leveres med inntil sju seter, skyvedører på sidene og stor bakluke. Foto: Peugeot Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Det er mye fokus på rekkevidde i nye elbiler for tiden, og 40-50 mil på fulladet batteri, er i ferd med å bli forventet rekkevidde på nye familiebiler.

Men har man mulighet for hjemmelading, er gjerne ikke rekkevidden det mest kritiske.

Mange familier trenger en romslig bil som kan sørge for å sy hverdagen sammen, med levering til barnehage, skole, jobb, butikken - for ikke å glemme fritidsaktiviteter som gjerne innbefatter svære bager med utstyr.

Romslig og praktisk

Da blir det gjerne viktigere med god bagasjeplass og fleksible seteløsninger, og det er nettopp disse som er målgruppen for trekløveret Citroën ë-Berlingo, Opel Combo-e Life og Peugeot e-Rifter, som er bygd på samme plattform og som har flere likheter enn ulikheter.

Alle tre kommer i to lengder, den korteste er 440 centimeter lang og leveres med fem seter, mens den lange er 35 centimeter lengre og leveres med sju seter. De to bakerste setene kan tas ut i sistnevnte.

(Fortsetter etter bildekarusellen)

Og det er på bagasjeplass disse bilene virkelig skinner. Selv den korteste femseteren byr på 775 liter bagasjeplass, målt opp til hattehylla. Det er for eksempel 190 liter mer enn på familiebilen Skoda Enyaq og over 250 liter mer enn på Ioniq 5. Bilene kan også leveres med hengerfeste, og dra henger på inntil 750 kilo.

Legger du ned alle setene i den lengste versjonen, blir bagasjeplassen hele 4000 liter og du kan frakte gjenstander på inntil 3,44 meter, ifølge Stellantis. Man kan velge mellom standard 60/40-delt baksete eller tre seter som kan legges ned individuelt. Alle setene på andre rad har isofix-fester, slik at man kan ha tre barneseter ved siden av hverandre.

Bilene har for øvrig to skyvedører og stor bakluke, som gjør det enkelt å få ting og folk inn og ut.

Inntil 28 mil

Bilene er utstyrt med et batteri på 50 kWh, noe som skal holde til rundt 280 kilometer variert kjøring, lover Stellantis. Hurtiglading skjer med en effekt på inntil 100 kW. Motorytelsen er på 136 hestekrefter og dreiemomentet er på 260 newtonmeter.

Startprisen er 299.900 kroner for den korteste utgaven, og 307.900 for den lange. Man kan bestille bilene nå, og Stellantis regner med at de første bilene vil være i landet mot slutten av året. Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi får bilene til test.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.