Tesla GigaFactory:

Elon Musk: - Her skal vi bygge den nye fabrikken

Elon Musk forteller hvor i Europa de velger å bygge GigaFactory.

GIGAFACTORY: Elon Musk melder at de skal bygge en GigaFactory i nærheten av Berlin. Her illustrert i Nevada. Illustrasjon: Tesla
GIGAFACTORY: Elon Musk melder at de skal bygge en GigaFactory i nærheten av Berlin. Her illustrert i Nevada. Illustrasjon: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Tesla Model 3 ble nylig tildelt prisen Det Gyldne Ratt under et arrangement i Berlin nylig. I finalen stod den i konkurranse med Audi A4 og BMW 3-serie fra sin klasse. Bilen fikk faktisk flest poeng av alle finalistene, uansett klasse.

Elon Musk var selv tilstede for å motta prisen, men da han kom på scenen for å holde en nærmest programforpliktet takketale, ble takknemligheten overskygget av et annet budskap

- Jeg har en kunngjøring å komme med. Vi har bestemt oss for å bygge den nye Gigafactory for Europa i et område rundt Berlin, annonserte han.

Dette falt i god jord, ettersom tildelingen fant sted nettopp i Berlin, og jubelen lot ikke vente på seg. Litt senere definerte han området rundet den nye flyplassen som det mest sannsynlige, men lovte at byggeprosessen ikke skulle ta like lang tid som den nye flyplassen. Den er nå flere år på overtid.

Hyllet hverandre

Under den samme seremonien var også øverste sjef i VW, Herbert Diess, tilstede. Da de to havnet på scenen sammen, ble det nærmest spredd kjærlighet i alle retninger.

RESPEKT: Elon Musk (t.v.) og Herbert Diess (i midten) har stor respekt for hverandres visjoner. Fkjermdump: YouTube
RESPEKT: Elon Musk (t.v.) og Herbert Diess (i midten) har stor respekt for hverandres visjoner. Fkjermdump: YouTube Vis mer

Elon Musk har tidligere uttalt at Herbert Diess, som tok over i VW etter diesel-skandalen, er den blant de store bilprodusentene som gjør mest for elbilen. Her gjentok han budskapet, og underveis ga han også uttrykk for at tyskerne slettes ikke ligger så langt bak Tesla i løypa.

Musk begrunnet det til og med ved å fortelle at det tar tid, når man først sitter med teknologi det er bundet opp mye kapital i, som skal regnes hjem, før man kan tillate seg å tenke nytt.

- Da vi startet opp Tesla mente alle at vi var dumme. Jeg mente faktisk det samme, la han til.

Fornuften tilsa uansett at man måtte tenke fornybart, ettersom olje er en begrenset ressurs.

- Man kan ikke gjenvinne olje, la Musk til.

Etter alle hedersordene som ble rettet mot Herbert Diess, var ikke sistnevnte noe dårligere.

Han ga Elon Musk stor takk for å være den pioneren han er, for at han har trukket de andre etter seg, og dyttet dem videre. Han la til at han virkelig mener Elon er innovatøren, som drar bransjen videre.

- Elon viser verden at dette faktisk virker, og at kundene liker bilene, det samme med juryen her, fortalte Diess, før han advarte Musk om at han likevel kan vente hard konkurranse i tiden som kommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.