Tesla Cybertruck:

Elon Musk bekrefter: Ny Tesla kommer ikke til Norge

Dårlig nyhet for 6.000 nordmenn og 250.000 europeere.

UKNUSELIG: Da Elon Musk stod på scenen i California og lanserte Teslas nye pickup «Cybertruck», gikk ikke ting helt etter planen. Video: Tesla. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Tesla Cybertruck fikk enorm oppmerksomhet da den ble lansert i fjor. Først og fremst fordi den virker utrolig spennende for mange, men også fordi Elon Musks forsøk på å vise at vinduene er uknuselige, feilet totalt.

Siden har omlag 6.000 nordmenn og totalt 250.000 europeere forhåndsbestilt Teslas største bil. Nattens nyheter fra USA faller derfor neppe i god smak blant reservasjonsholderne:

I et radiointervju med Automotive News forteller Elon Musk det Elbil24 tidligere har spekulert i: Cybertruck kommer ikke til Norge eller Europa.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

6.000 nordmenn har forhåndsbestilt Teslas pickup Cybertruck. Nå viser det seg at den ikke kommer til Norge. Foto: Tesla.
6.000 nordmenn har forhåndsbestilt Teslas pickup Cybertruck. Nå viser det seg at den ikke kommer til Norge. Foto: Tesla. Vis mer

Vil ikke EU-godkjennes

Årsaken er EUs krav til typegodkjenning, som er strengere i Europa enn på den andre siden av Atlanteren.

- Vi har nå besluttet at Cybertruck ikke bygges for alle markeder. Den klarer veldig få av EUs regler, sier Musk i radiointervjuet.

EU-reglene er klare på at en bil skal ha myke soner som kommer fotgjengere og syklister til gode ved eventuelle sammenstøt.

Cybertrucken har ultra-harde karosseriplater i rustfritt stål - valgt for å unngå bulker. Dette er noe av det som gjør det vanskelig for Musk og co. å få bilen godkjent for europeiske veier.

Derfor vil Tesla gå all-in på å lykkes med Cybertruck i USA, hvor pickup tross alt har en mye sterkere posisjon enn i Europa.

Lett lastebil

Elbil24 har tidligere skrevet om utfordringene med bilens størrelse. Cybertruck måler nær 5,9 meter, og vil antagelig runde 6 meter når hengerfestet inkluderes.

Den er også tung og vil derfor kreve førerkort klasse C1 - også omtalt som førerkort for lett lastebil.

Ønsker du å dra henger på noe i nærheten av det bilen er laget for, så ender du opp med førerkort klasse C1E, og da begynner kundemassen å begrense seg selv.

Men hva hvis bilen lages i en mindre versjon?

På Twitter går Elon Musk langt i å antyde at en mindre Cybertruck er på trappene - en pickup som vil være tilpasset europeiske og norske kjøpere.

Så gjenstår det å se om det faktisk blir en realitet - og om en eventuell mindre utgave av Cybertruck vil være like interessant for nordmenn.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.