Cybertruck:

Elon Musk: - Forventer at produksjonen starter til sommeren

Cybertruck nærmer seg en realitet, men Tesla-sjefen ber interessentene smøre seg med tålmodighet.

Interessen for Cybertruck er voldsom og forventningene er enorme. Over halvannen million kunder har forhåndsbestilt den elektriske pickupen. Foto: Tesla.
Interessen for Cybertruck er voldsom og forventningene er enorme. Over halvannen million kunder har forhåndsbestilt den elektriske pickupen. Foto: Tesla. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Tesla la nylig frem sitt siste kvartalsresultat for 2022. Der kunne de vise til 59 prosent økning i resultatet kontra tilsvarende kvartal året før, og selskapet har nå levert overskudd 14 kvartaler på rad.

Samtidig ble det kjent at Tesla-etterspørselen nå er det dobbelte av produksjonskapasiteten. Elon Musk hintet derfor om at prisene vil øke i tiden som kommer. Kanskje ikke så rart, all den tid Tesla nylig sjokkerte ved å kutte prisen kraftig på enkelte av sine modeller.

En annen nyhet som kom frem i forbindelse med siste fremleggingen av siste kvartalsresultat for 2022, er at Tesla nå tar sikte på å starte produksjonen av mye omtalte Cybertuck til sommeren.

- Vi forventer at produksjonen starter en gang i løpet av sommeren, men jeg foretrekker alltid å tone ned produksjonsstarten ettersom den alltid går tregt, sa Musk ifølge Inside EVs.

Volum i 2024

Musk tar med andre ord høyde for at det kan komme forsinkelser. Videre sa Tesla-sjefen dessuten at han ser for seg at volumproduksjonen av Cybertruck neppe kommer skikkelig i gang før i 2024.

I 2025 vil det ha gått fem år siden Elon Musk sto på scenen og viste frem Cybertruck for første gang.

Bilen ble et stort samtaleemne og fikk mye oppmerksomhet - både på grunn av sitt spesielle design og fordi presentasjonen bød på en stor overraskelse:

UKNUSELIG: Da Elon Musk stod på scenen i California og lanserte Teslas nye pickup «Cybertruck», gikk ikke ting helt etter planen. Video: Tesla. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Enorm interesse

For to måneder siden skrev Elbil24 om at uoffisielle tall viser at 1,6 millioner kunder har forhåndsbestilt Teslas ettertraktede pickup-nykommer.

Det er selvsagt ikke gitt at alle som har forhåndsbestilt Cybertruck faktisk fullfører kjøpet, men bilen har beholdt posisjonen som en av de mest ettertraktede modellene - om vi legger nettsøk til grunn.

Produksjonsstarten til sommeren skal ifølge flere amerikanske medier legges til gigantfabrikken i Texas.

Til Norge?

Så er spørsmålet om Cybertruck kommer til Norge - og i så fall i hvilken utgave det eventuelt blir.

Det har nemlig vært knyttet usikkerhet til om den svære, kantete og harde bilen vil kunne passere EUs strenge regelverk for typegodkjenning.

Dette regelverket setter blant annet krav til myke soner som kommer fotgjengere og syklister til gode ved eventuelle sammenstøt.

Det er derfor sannsynlig at det vil komme en egen, mindre versjon av Cybetruck til det europeiske markedet, noe vi har skrevet om tidligere.

Interessen for Cybertruck er uansett stor her til lands. Allerede i 2020 hadde over 6000 nordmenn reservert bilen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.