Elon Musk i Norge:

Elon Musk hyller elbilsalget i Norge: - Det er ganske kult

Samtidig understreker han behovet for olje og gass på sikt.

Tesla-gründer Elon Musk høstet latter fra salen da han skrøt av elbilsalget i Norge. Foto: Carina Johansen / NTB
Tesla-gründer Elon Musk høstet latter fra salen da han skrøt av elbilsalget i Norge. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

- Jeg elsker Norge, sa Musk til stor applaus da han inntok scenen på energikonferansen Offshore Northern Sea 2022 (ONS) i Stavanger mandag.

En drøy time tidligere landet han på Sola lufthavn i sitt privatfly.

ONS-konferansen åpnet mandag. Den arrangeres annethvert år og samler en rekke toppolitikere og ledere innenfor olje og energi for å diskutere endringer og fremtidsutsiktene innenfor energibransjen.

Det er ikke første gang Musk gjester konferansen. Han talte som en av hovedgjestene i 2014. I år kom han tilbake, denne gangen som verdens rikeste mann. Musk hadde gode ord om Norges bidrag når det gjelder den globale kampen mot grønn omstilling.

- Jeg vil takke lederne i Norge for deres langvarige støtte til elbiler og fornybar energi. Dere har virkelig utgjort en forskjell, så tusen takk, sa Tesla-sjefen.

Elbiler i norske gater

I samtale med moderator Xenia Wickett snakket han om utsiktene for bilindustrien, hvor nybilsalget stadig blir mer dominert av elbiler.

- Jeg tror vi vil se en enorm forandring der de neste 10–15 årene. Innen 2030 vil kanskje halvparten av alle nye biler være elektriske. Innen 2035 vil det kanskje være 80 prosent.

- Om du ser på gatene her i Norge, ser man allerede en utgave av dette. De fleste nye bilene her er elbiler. Det er fantastisk, så igjen – tusen takk. Det er ganske kult, sa han til stor latter i salen.

– Trenger olje- og gass

Konferansen tar for seg både olje, energi og grønn omstilling. Før han inntok scenen møtte Musk deler av pressen ved DNB Arena, hvor han ble spurt om Norge bør hente opp mer olje og gass.

- Jeg tror vi trenger olje og gass på kort sikt, ellers vil sivilisasjonen smuldre opp. For at samfunnet skal fortsette å fungere trenge vi olje og gass, spesielt i disse tider med russiske sanksjoner. Det tror jeg alle er enig i, sa han.

- Samtidig må man få fortgang på å utvikle bærekraftig energi, la Musk til. Da han sist deltok på konferansen i 2014 utfordret han blant annet Norge til å la oljen ligge.

Ny, banebrytende teknologi

Tesla-gründeren ble også spurt om kunstig intelligens og hvordan teknologien utvikler seg. Han tok til orde for en mer forsiktig bruk av denne teknologien.

- Vi bør sørge for at det ikke kommer ut av kontroll, men at det heller bidrar til å gjøre fremtiden bedre for menneskeheten. Jeg synes vi bør være mer bekymret for sikkerhet knyttet til kunstig intelligens enn det vi er nå. Fremtidens kriger vil i stor grad være drone-kriger, noe vi ser en smakebit av nå i Ukraina. Dersom dine droner er bedre enn deres droner, vinner du, mer eller mindre, sa han.

Han snakket også litt om sine egne ambisiøse planer for en ny banebrytende teknologi.

- De to teknologiene vi vil jobbe med innen året er omme, er å få Starship i bane rundt jorden, noe som er viktig i arbeidet for å utvide menneskets bevissthet i verdensrommet. Og så jobber vi med å få Tesla-bilene selvkjørende. Målet er å få selvkjørende biler ut på det amerikanske markedet, og forhåpentligvis i Europa, sa Musk.

Musks Space X har i flere år arbeidet med Starship-prosjektet og har gjennomført en rekke vellykkede prøveoppskytninger. Målet er å bruke raketten til å bringe romfarere til Mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.