Tesla med corona-hjelp

Elon Musk lovet å hjelpe i corona-krisen. Nå gjør han alvor av planene

Har flydd inn over tusen respiratorer til USA.

I SENTRUM: Elon Musk er sjelden sen med å tilby seg å hjelpe. Foto: Reuters/Brendan McDermid
I SENTRUM: Elon Musk er sjelden sen med å tilby seg å hjelpe. Foto: Reuters/Brendan McDermid Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få gunstige fordeler ved å melde deg inn i Elbil24 PRO!

(Elbil24): Den kontroversielle Tesla-gründeren gikk i forrige uke ut og lovet at han ville bidra i kampen mot corona-viruset.

Musk tok i kjent stil til Twitter og fortalte at Tesla vil lage respiratorer hvis det skulle oppstå mangel.

Flere brukere oppfordret Musk til å handle raskt. Fem dager senere vendte Tesla-sjefen tilbake til Twitter og hevdet at 1255 respiratorer sto klare - riktignok ikke produsert av Tesla selv, men kjøpt og flydd inn fra Kina.

- Kina hadde en overforsyning, så vi kjøpte 1255 FDA-godkjente ResMed-, Philips- og Medtronic-respiratorer fredag kveld og sendte dem til LA, skriver Musk til sine 33 millioner følgere på Twitter.

Fem millioner om dagen

Med det følger Tesla opp myndighetenes råd verden over.

Den enorme smittespredningen av corona-viruset gir mangel på respiratorer og annet medisinsk utstyr, og bilprodusenter og luftfartsselskaper blir bedt om å hjelpe med å skaffe eller lage livreddende utstyr.

Elbil24 har tidligere fortalt om hvordan kinesiske Build Your Dreams (BYD) - en av verdens største produsenter av elbiler - på rekordtid bygget verdens største munnbind-fabrikk.

Nå produserer de vanvittige fem millioner munnbind om dagen. Ansiktsmaskene kan ha preventiv virkning og skal ha bidratt til kortere køer hos helsevesenet, og har antagelig spart liv.

- Veldig imponerende

Det er også målet til Tesla og USA.

Guvernør Gavin Newsom i California uttalte tirsdag at staten ser frem til å motta tusen respiratorer fra Tesla. De forbereder seg nå på å håndtere en tilstrømning av corona-smittede.

Myndighetene håper lave forsyningskjeder og digital designkompetanse - inkludert 3D-utskrift - skal gi bilprodusenter et fortrinn i kappløpet om å produsere den forventede mangelen på viktig medisinsk utstyr.

Da kan det komme godt med at General Motors på mandag annonserte at de danner et partnerskap med Ventec Life for å produsere 200.000 respiratorer på et GM-anlegg i Indiana.

Samtidig er Musk positiv til respiratorene han nå har fått fløyet inn fra Kina.

- Har nettopp hatt en lang teknisk diskusjon med Medtronic om topp moderne respiratorer. Veldig imponerende team, skriver Musk på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.