Tesla Semi truck

Elon Musk overrasker: - Klar for levering i år

Teslas nye modell får angivelig over 80 mil rekkevidde.

Fem år etter at vi ble introdusert for Tesla Semi, er modellen rett rundt hjørnet. Foto: Tesla
Fem år etter at vi ble introdusert for Tesla Semi, er modellen rett rundt hjørnet. Foto: Tesla Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): I 2017 la Tesla frem planene omTesla Semi. Fem år senere kan de første kundene snart få kjøretøyet, som er en stor semitrailer, utlevert.

Tesla-sjef Elon Musk skriver i en overraskende melding på Twitter at Semi nærmer seg:

Forsinkelser

I Twitter-meldingen skriver Musk at Tesla begynner å levere Semi i år, og passer samtidig på å vise til at Semi får en rekkevidde på 500 miles - eller knappe 805 kilometer.

Det er videre grunn til å tro at leveringen av Semi før nyttår i første omgang gjelder det amerikanske markedet.

Det er uansett gledelig at det virker å være god fremgang i produksjonen.

Tilbake i 2017 annonserte Tesla at de så for seg å starte produksjonen av Semi i 2019. En rekke utfordringer har gitt forsinkelser, og teknologiselskapet kom aldri i gang med produksjonen som planlagt.

Foto: Tesla
Foto: Tesla Vis mer

I 2020 uttalte Tesla-sjef Elon Musk at det var på tide å komme i gang med masseproduksjonen. Ett år senere - i fjor sommer - avslørte Electrek at Tesla gjorde fremskritt mot produksjon av Semi ved et mindre anlegg nær Gigafactory Nevada.

Senere uttalte Tesla at de så for seg at lanseringen av Semi måtte vente til 2022 på grunn av begrenset batteriforsyning.

  • Har du sett denne?
Den ombygde bobla er raskere enn en Tesla 3 performance. Videoen viser løpet, og hva eieren har gjort for å lage klodens raskeste folkevognboble. Vis mer

Cybertruck neste

I mellomtiden har Tesla satset stort på å øke produksjonen av Model 3 og Y for å holde tritt med etterspørselen. Dermed har det usikkert om Tesla ville klare å levere helt nye produkter inneværende år.

I januar gikk Musk selv ut og sa at de ikke ville komme med noen nye modeller i år. Den nevnte Twitter-meldingen tyder imidlertid på fortgang hos Tesla. Holder Musk sitt seneste løfte, er Tesla Semi på veiene før året er omme.

Neste år står mye omtalte Cybertruck for tur, twitrer Musk. Det er ventet at Tesla snart vil avduke produksjonsversjonen av Cybertruck. Utviklingen av bilen har støtt på en rekke utfordringer og forsinkelser, men forventningene til bilen er likevel høye.

Nylig skrev Elbil24 om at Teslas kommende pickup scorer overraskende bra i fersk aerodynamisk ytelsessimulering. Les mer her:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.