Elon Musk truer med å flytte Tesla ut av California

Elon Musk truer med å flytte Tesla-fabrikken ut av California på grunn av nedstengningene for å bremse coronaviruset.

Tesla-grunnlegger Elon Musk truer med å flytte Tesla-fabrikken ut av California på grunn av de strenge restriksjonene for å bremse coronaviruset. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix
Tesla-grunnlegger Elon Musk truer med å flytte Tesla-fabrikken ut av California på grunn av de strenge restriksjonene for å bremse coronaviruset. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Ærlig talt, dette er den siste dråpen, tvitret Musk lørdag og sa han vil flytte Teslas hovedkontor til Texas eller Nevada med øyeblikkelig virkning.

Han gjorde det klart at en beslutning om å flytte selve fabrikken i Fremont sør for San Francisco avhenger av hvordan bedriften blir behandlet i framtiden.

I sin tvitring sa han også at han har saksøkt Alameda-fylket fordi de ikke har latt ham starte opp fabrikken igjen. Han hevder at fabrikken hans er samfunnskritisk på grunn av de mange ansatte.

Musk har i ukevis klaget på karantenebestemmelsene. Han kaller dem fascistiske og beskylder myndighetene for å krenke innbyggernes frihet.

Myndighetene i San Francisco-området tvang Tesla til å stenge ned fabrikken 23. mars for å bremse spredningen av koronaviruset og forlenget ordren til slutten av mai.

Helsemyndighetene sier at nedstengningen var viktig for å redusere antall smittede.

Trass i truslene ville det være svært kostbart for Musk å flytte produksjonen fra Fremont til Texas eller Nevada. Å flytte alt produksjonsutstyret ville ta mellom tolv og 18 måneder.

Musk har allerede planer om å åpne enda en fabrikk i USA. Fra før har han kun en fabrikk i Shanghai, utenom Fremont-fabrikken der de fleste Tesla-bilene produseres.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.