Manta5 SL3

Elsykkelen som tar deg over fjorden

Ny oppgradering skal gjøre det mye enklere å ta vannveien når du får lyst på en sykkeltur, lover den norske importøren.

Video: Manta5. Klipp/redigering: Elbil24 Vis mer
Publisert

(Elbil24): Stadig flere av oss velger elsykkel eller elsparkesykkel når vi skal forflytte oss over korter eller lengre avstander, men det er ikke like enkelt for alle. Spesielt ikke hvis man er avhengig av å krysse et vannstykke på vei dit man skal.

Det har New Zealand-selskapet Manta5 funnet en løsning på. De har nemlig konstruert en elsykkel som kan brukes på vannet, og hvis du tar en titt på videon øverst, ser det jo riktig så praktisk ut.

Ny og enklere utgave

Oppfinnelsen er imidlertid ikke helt ny. Elbil24 fikk den demonstrert på den store elektronikkmessen CES i Las Vegas allerede for snart tre år siden, men nå kommer hydrofoilsykkelen fra Manta5 i en ny og forbedret utgave.

Noe av kritikken mot førsteutgaven var at det krevde ganske mye trening for å få kontroll på farkosten. Det viktigste med den nye utgaven er at den skal være langt enklere å bruke. Produsenten lover at de fleste trenger maks en time for å få full kontroll på syklingen.

Flytende konstruksjon

Sykkelen er laget av materialer som flyter i vannet, og har pedaler som en vanlig sykke. Hjulene er derimot byttet ut med vinger som sørger for stabiliteten i vannet, og en propell som sørger for framdriften.

Tråkkingen din, kombinert med kraften fra en elmotor som yter rundt 400+ watt kontinuerlig, skal sørge for god hastighet. Du har 10 nivåer av assitanse, og med laveste nivå skal batteriet holde til 4,5 timer drift. Da er det sikkert uansett greit med en god pause.

Sykkelen skal komme i tre utgaver, og importeres til Norge av Manta5 Norge AS. SL3 er ventet til Norge i april 2023. Prisene varierer fra 79.900 til 99.900 kroner, avhengig av utgave, samt motor- og batterikapasitet.

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.