Kan en elbil vinne i år også?

En av disse elbilene kan bli Årets Bil i Europa

Den europeiske kåringen av Car of the Year 2020 går inn i siste fase. Blant de syv finalistene er det flere fullelektriske alternativer.

ELEKTRISKE KANDIDATER: Tre fullelektriske kandidater er i finaleheatet for Årets Bil 2020 i Europa.
ELEKTRISKE KANDIDATER: Tre fullelektriske kandidater er i finaleheatet for Årets Bil 2020 i Europa. Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Kåringen av Årets Bil 2020 i Norge er akkurat over. Det ble storeslem til Tesla Model 3.

Samtidig er finalistene i kåringen av Årets Bil 2020 i Europa nå klare, og igjen er det muligheter for en elektrisk seier til slutt.

For når listen over de 35 nominerte bilmodellene nå er redusert til syv finalister, er det flere elektriske modeller blant disse.

De syv finalistene kjemper alle om å bli stående igjen som den ene og endelige vinneren av tittelen Car of the Year 2020.

Kåringen av den endelige vinneren finner som alltid sted under et åpningsarrangement i forkant av bilutstillingen i Geneve i mars. I fjor ble dette en særdeles spennende affære, der det ble omkamp mellom to av finalistene, Jaguar i-Pace og Renault Alpine. Den fullelektriske i-Pace stakk til slutt av med seieren.

2,5 elektriske muligheter

Også i år er det store muligheter for en elektrisk seier, ettersom både Tesla Model 3 og Porsche Taycan er i finalen. I tillegg er Peugeot 208 med, en bil som også blir å få som ren elbil i form av e-208.

De syv finalistene er:

- Denne kortlisten viser den pågående utviklingen i bilbransjen, forteller Frank Janssen, som er president i den europeiske «Car of the Year» juryen.

Han legger til at det er store fremskritt med tanke på elektrifisering, også i kombinasjon med siste generasjoner forbrenningsmotorer. Dette gjelder etter hvert mange produsenter, en trend som startet etter at Toyota innførte teknologien i 1997, med den første Prius.

Prius ble forøvrig aldri premiert med tittelen Årets Bil for teknologien.

Nå skal videre testing gjennomføres, og den endelige stemmegivningen fører til en kåring av Årets Bil i Europa 2020, 2. mars i Geneve. Da er naturligvis Elbil24 på plass.

Også i Norge kåres Årets Bil, av Dagbladet og Dinside. Her er finalelisten for den norske kåringen.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.