Car of the Year 2021:

En av disse kan bli Årets Bil i Europa 2021

29 kandidater er nå stemt ned til syv finalister. Er din favoritt på lista?

2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO? Det gir tilgang til de beste sakene og en rekke gode medlemsfordeler.

(Elbil24): Siden 1964 har den europeiske organisasjonen Car of the Year kåret Årets Bil i Europa. Prisen anses som den mest prestisjefylte heder en bilmodell kan få, og en seier her har stor betydning for den som stikker av med seieren.

I 2019 var det Jaguar i-Pace som trakk det lengste strået, og i 2020 var det Peugeot 208 som fikk hedersprisen, først og fremst på grunn av den fullelektriske e-208.

Etter to år med en elbil øverst på tronen er det stilt spørsmål om hvorvidt det er mulig å igjen kunne hedre en bil med forbrenningsmotor under panseret.

Nå er det nytt år, og 1. mars får vi svaret på hvilken som offentliggjøres som vinneren av Car of the Year 2021.

For å komme frem til en vinner har juryen først jobbet frem en liste på 29 bilmodeller, som alle ble nominert som kandidater. Disse 29 modellene er nå stemt ned til syv bilmodeller, som gjenstår som finalister i den viktige kåringen.

De syv finalistene ble i dag offentliggjort, og blant disse finner vi tre bilmodeller som leveres som fullelektriske.

Kravet for at en bilmodell skal være kvalifisert i utgangspunktet, er at den er tilgjengelig for tester god tid i forveien av utnevnelsen, og at den er på markedet i minst fem av de gjeldende markedene i Europa.

Juryen består av 60 erfarne motorjournalister fordelt på hvert av de europeiske landene, som hver for seg stemmer frem sine kandidater.

1. mars får vi svaret på om en elbil igjen blir tildelt tittelen Car of the Year 2021.

Opplysning: Car of the Year.org er en gruppering på 60 journalister fra hele Europa som utgjør juryen. Fra og med 2021-kåringen er det Fred Magne Skillebæk, redaksjonssjef i Elbil24, som er den norske representanten i denne juryen. Han overtok etter Rune Korsvoll, som har sittet i juryen de siste 15 årene. Mer om dette her.

De syv finalistene er (i alfabetisk rekkefølge):

Citroën C4
Cupra Formentor
Fiat New 500
Land Rover Defender
Škoda Octavia
Toyota Yaris
Volkswagen ID.3

*Den endelige vinneren utropes 1. mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer