Los Angeles Motor Show:

En elbiluke utenom det vanlige

Mange spennende elbiler lanseres i USA denne uka.

VW Space Vizzion er en av bilene som vil bli lansert denne uken i Los Angeles. Foto: VW
VW Space Vizzion er en av bilene som vil bli lansert denne uken i Los Angeles. Foto: VW Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på nyhetsbrevet vårt?

(Elbil24): Det er ikke hver uke som kan by på så mange nye spennende elbillanseringer, som uka vi akkurat gikk inn i.

Det er nemlig duket for Los Angeles Motor Show, og i den forbindelse kommer flere store lanseringer som bilverdenen, og spesielt elbilverdenen, har ventet lenge på.

Det startet allerede natt til mandag med Fords elektriske Mustang, men flere store nyheter er i vente.

Her er de noen av bilene vi gleder oss mest til.

Ford Mustang Mach E

Som skrevet har en av de spennende bilene allerede blitt lansert. I natt presenterte Ford sin aller første helelektriske Mustang, med navnet Mach-E.

Ford har hatt rekkevidde i fokus, og kunne under lanseringen bekrefte at utgaven som går lengst skal klare over 600 kilometer, etter den nye WLTP-normen. Den norske prisen er satt til i overkant av 400.000 kroner, og Ford har allerede åpnet for forhåndsbestillinger.

VW Space Vizzion concept

VW fortsetter å vise nye fullelektriske bilmodeller i høyt tempo. 19. november vises Space Vizzion i Los Angeles. Bilen er stasjonsvogn-utgaven av den tidligere viste modellen ID. Vizzion, og blir dermed sjuende medlem i ID-familien.

Foreløpig er det ikke sagt noe om hvilke batterier bilen vil bli utstyrt med, men VW oppgir en rekkevidde på opp til 590 km etter WLTP-standarden. De har tidligere sagt at de vil ha et ekstra stort batteri i Vizzion, på rundt 111 kWh kapasitet. Da forventer vi ikke noe annet i Space Vizzion.

Selve lanseringen skjer samtidig som Los Angeles Auto Show, og i samme by, men VW har et eget arrangement der avdukingen finner sted, på det fullstendig moderniserte Peterson Automotive Museum.

Audi e-tron Sportsback

Bilen ble for første gang vist fram på bilmessa i Shanghai for tre år siden, og skulle i utgangspunktet komme på det norske markedet i år. Audi utsatte imidlertid lanseringen og er nå ventet i 2020.

Konseptbilen hadde en batterikapasitet på 95 kWh, og en estimert rekkevidde på mer enn 500km, riktignok målt etter WLTP-metoden.

Det er også ventet at e-tron Sportback vil kunne trekke tilhenger på opptil 1.800 kg, tilsvarende de nåværende modellene.

Bilen skal lanseres under motormessen i Los Angeles 19. november.

Tesla Cybertruck

Det har vært mange spekulasjoner om Tesla sin pickup. Foreløpig finnes det lite offisiell informasjon, og mange av bildene som er kjent er skisser laget av personer som har forsøkt seg på mulige utseender.

Denne uka lover imidlertid Tesla en lansering, på et eget event i Los Angeles. Flere har fått invitasjon til avdukingen på e-post, som skal holdes nær SpaceX rakettfabrikken den 21. november, følge en twittermelding fra Elon Musk.

Musk kaller pickupen for Cybertruck, og har tidligere lovet at den skal gå raskere enn Porsche 911, være bedre en Ford F150 og koste mindre enn 50.000 dollar.

Hvorvidt Musk klarer å holde det han har lovet, gjenstår å se 21. november.

Bollinger

Når vi snakker om pickuper, skal også det nystartede amerikanske merket Bollinger lansere en pickuptruck, sammen med en SUV.

Bollingers elektriske pickuptruck.
Bollingers elektriske pickuptruck. Vis mer

Produsenten har tidligere varslet et 120 kWh batteri og en rekkevidde på godt over 300 km, skriver nettstedet Autocar.

Begge bilene er laget for offroad bruk, og designet deretter.

Bilene skal ha 50/50 vektfordeling og en bakkeklaring på opptil 50 cm. Den skal ha en lastekapasitet på 2359kg, og kunne taue opptil 3402kg. I tillegg kan den åpnes både i front og bak for å kunne frakte lange gjenstander.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.