Mercedes-Benz EQC i Norge:

En merkedag for de håpefulle

I helgen får reservasjonsholdere se bilen på nært hold.

AVDUKNING: Denne helgen blir den nye Mercedez-Benz EQC vist til reservasjonsholdere i Oslo. Foto: Fred Magne Skillebæk
AVDUKNING: Denne helgen blir den nye Mercedez-Benz EQC vist til reservasjonsholdere i Oslo. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

(Elbil24):

I lange tider er det blitt snakket om Mercedes-Benz EQC, merkets nye fullelektriske bil. Den skal ta opp kampen med Jaguar i-Pace, Audi e-tron og et par Tesla-modeller.

For første gang ble bilen i dag avduket i Norge, nærmere bestemt i Oslo.

Målsetningen er å gi reservasjonsholderne en første smakebit på hva de har i vente, når de første kundene får sine biler til høsten.

Stor interesse

Over 2000 interessenter har meldt sin ankomst til den store begivenheten i Oslo.

I følge Mercedes-Benz kommer folk reisende fra blant annet Stavanger og Bergen for å få et første glimt av bilen.

Faktisk ble alle de tilgjengelige plassene på visningen som holdes de neste to dagene booket på knappe 3 minutter.

Kjente detaljer

Fra scenen foretok direktør for Mercedes-Benz, Kjetil Myhre, en rask gjennomgang av de mest interessante detaljene på bilen.

Han minnet oss om en rekkevidde på 400 km, eller mer. Han gjentok også at bilen byr på 765 Nm dreiemoment, og leverer 408 hk på det meste. Dette er nok til å gjøre sprinten til 100 km/t på 5,1 sekunder.

Han var også klar på at dette er en bil for den aktive familien. Bilen kan leveres med tilhengerfeste for opptil 1.800 kg, og den kan bære en skiboks.

Bilen er utstyrt med MBUX, en funksjon som lar deg snakke med bilen. Etter en innlæringsperiode skal også bilen kunne snakke tilbake.

Myhre sammenlignet funksjonen med en Google Home, i bilversjon.

Se bildegalleri av bilen innvendig og utvendig:

EQC blir ikke bilen som kan lade raskest, men lover likevel å ta imot en ladeeffekt på 115 kW. Dette er et stykke bak Audi e-trons 150 kW, og det er en knepp under Tesla som tar imot 120 kW.

Internasjonal pressevisning

Vi har tidligere kunnet melde at bilen skal ha sin internasjonale lansering for pressen nettopp i Norge og Oslo, en løsning vi vet importøren Bertel O. Steen AS har jobbet mye for å få til.

Som verdens elbilhovedstad betyr det mye for merket og for byen å få et stort antall journalister på besøk over en god periode.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.