Porsche Tequipment takboks:

En Porsche på taket

Ikke alt kler den smukke, ikke engang når den smukke er en Porsche.

Takboks: En sportsbil bør ha en boks som står i stil. Her er vi litt usikre. Foto: Porsche
Takboks: En sportsbil bør ha en boks som står i stil. Her er vi litt usikre. Foto: Porsche Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): De fleste bilprodusentene ønsker ikke bare å selge deg bilen, men også et bredt spekter av tilbehør og utstyr. Det ligger stor fortjeneste i dette, penger de ikke ønsker å sende videre til tredjepartsleverandører. Et av salgsargumentene er at du dermed kjøper originalutstyr, produsert av bilprodusenten selv.

Vel, det kan stemme i noen tilfeller. I andre tilfeller kjøper er det like sansynlig at du får en tredjeparts vare, med bilprodusentens navn.

Porsche skiller seg ikke fra mengden i dette tilfellet, samtidig som Porsche vet at kundene deres er svært merketro. Det er entusiaster som i større grad enn er villig til å betale for merket, enn kunder som kjøper «smør-og-brød» biler.

Tequipment

Nå har Porche sin egen avdeling for tilbehør, Porsche Tequipment, gått i gang med å lage skiboks til bilene deres, og som alltid med Porsche, det gjøres med stor omhu.

Boksen er testet i vindtunneller, og den er testet på bane. Vi snakker jo tross alt om et produkt fra Porsche. Resultatet er en boks som skal romme mye, men samtidig være godkjent for hastigheter opp til 200 km/t.

At boksen er så aerodynamisk som mulig er spesielt viktig for elbiler. Derfor har de også satt boksen på en Porsche Taycan Cross Turismo under testingen. Det er ganske naturlig at man oppgir hvor mye boksen rommer, og det mest naturlige målet er naturligvis i antall liter.

En Porsche på taket

Stor, men ikke tung

Ulempen er naturligvis at man ikke trenger alt dette volumet, så sant man ikke skal fylle boksen med dyner og puter. Man kan tross alt ikke laste boksen med mer enn 75 kg – inklusive boksen. Likevel har Porsche kommet opp med et design der boksen er svært høy, og den er antagelig mer tenkt som en bagasjeboks enn en skiboks.

Boksen er derimot gjennomtenkt, og har blant annet åpning fra begge sider.

Men Porsche er ikke alene. Vi har ved flere anledninger vært på billanseringer og andre arrangement der aktører fra Tyskland og Frankrike har skullet stæsje opp bilene sine for å vise utvalget av tilbehør. I de fleste tilfeller har boksene vært høye som de på bildene, og vi er blitt møtt med forundring når vi har vist frem bilder av hvor slank og lav en boks faktisk kan være.

At en sportsbil fra Porsche kan ha behov for litt ekstra bagasjeplass når man skal ut på langtur har vi forståelse for, men i Norge vil boksen i de fleste tilfeller bli brukt til ski og annet som ikke trenger stor høyde.

Uten engang å ta prisen med i betraktningen – en pris vi forøvrig ikke kjenner – så tør vi likevel tippe at en boks som dette neppe vil bli et vanlig syn i den norske fjellheimen.

Det finnes slankere og likevel praktiske bokser å få kjøpt, og de fleste av dem har også vært i en vindtunnel. Ikke tror vi bilen ville kledd dem noe mindre heller.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.