Volkswagen ID.3:

En reell konkurrent

Prisen på VWs nye elbil ser ut til å bli svært konkurransedyktig.

VW ID.3, prøvekjørt og forklart av Elbil24. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Reservasjonen har rast inn, og Elbil24 har tidligere spådd bilen til å bli neste års mest solgte bil i Norge.

Det var hvis den ble priset riktig.

I dag kom den første norske prisantydningen, og det lover godt.

Kan kjempe med konkurrentene

Prisen ble offentliggjort på et arrangement på Aker Brygge i Oslo tidligere i dag.

Der kunne produktsjef Jan Tore Kopperud avsløre at bilen vil få en startpris på under 330.000 kroner, skriver bilnytt.no.

Det er VW ID. 3 1st-utgaven som kommer i første omgang. Denne kommer i fire ulike lakkfarger og tre ulike utstyrsnivåer.

Av ytelser skal ID. 3 1st klare sprinten til 100 km/t på 7,2 sekunder og ha en toppfart som er begrenset til 160 km/t.

1.st edition er utstyrt med det mellomste av tre forskjellige batterier, og har et energilager på 62 kWh brutto / 58 kWh netto. Dette skal gi en rekkevidde etter WLTP-standarden på 42 mil.

Seinere vil det komme to ytterligere utgaver, en med 330 kilometers rekkevidde og en med over 500 kilometers rekkevidde. Ytelsene med de to øvrige batteriene er foreløpig ikke klare. Begge disse vil først bli tilgjengelig i 2021.

Elbil24 fikk, som andre mediet i verden, prøvekjøre ID. 3 tidligere i sommer, og tok med oss lesernes spørsmål. Svarene kan du se i videoen under.

Vi spurte Facebook-gruppen VW ID Owners Club Norway om hva de ville vite om den kommende ID.3. Her er spørsmålene og svarene. Vis mer

Stor pågang

Volkswagen-fabrikken skal produsere 30.000 av 1st-utgaven av ID. 3, og de har tidligere vært krystallklare på de kan levere de lovede bilene i løpet av 2020. Norge skal, etter hva Elbil24 har blitt fortalt, få en stor andel av disse – trolig om lag 5–7000 eksemplarer.

Leveringsdatoen er foreløpig satt til juni 2020.

Da VW avduket bilen i Berlin for tre måneder siden, åpnet de også for forhåndsbestillinger. Pågangen var så stor, at nettsidene brøt sammen kort tid etter.

En ny tidsregning starter for Volkswagen med nye ID.3. Så stort mener selskapet selv det er, at de regner det som den tredje virkelige «folkevogna», med Beetle (Bobla) og Golf som de to første.

Dette er også den første bilen som kommer på den nye MEB-plattformen fra VW-gruppen, en plattform det på sikt skal lages flere titalls modeller på.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.